Otomotiv devlerine rekabet soruşturması

Rekabet Kurulunca, "Beşli Grup" olarak adlandırılan ve Almanya’da yerleşik, Audi, Porsche, Volkswagen, Mercedes-Benz ve BMW hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

01.07.2020 Cuma 17:15

Güncelleme : 02.07.2020 Cuma 11:00

Rekabet Kurumundan yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu otomotiv  firmaları hakkında yürütülen ön araştırma Kurulca karara bağlandı.

Yapılan ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri  11 Haziran'daki toplantısında müzakere eden Kurul, "Beşli Grup" arasındaki  güvenliğe ilişkin iş birliği kapsamında, radar hız kontrol sisteminin çalışacağı  maksimum hız sınırının ve araçların tavanlarının en fazla hangi hızda açılıp  kapanabileceğinin belirlenmesini, çevreyle ilgili iş birliği kapsamında benzin  partikül filtrelerinin kullanımının önlenmesini ve piyasaya sürümünün  geciktirilmesini, SCR teknolojisi (sertifikasyon ve maliyet unsurları da dahil  SCR yazılımı ve dozlama stratejisi) bakımından rekabete hassas bilgilerin  paylaşılmasını ve AdBlue deposunun boyutunun belirlenmesini içeren iddialara  ilişkin bulguları ciddi ve yeterli buldu.

Kurul, rekabetin ihlal edilip edilmediğinin ve iddia konusu eylemlerin  Türkiye'de etki doğurup doğurmadığının tespitine yönelik, Audi AG, Dr. Ing. h.c.  F. Porsche AG, Volkswagen AG, Mercedes-Benz AG, Bayerische Motoren Werke AG  hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
"
En Çok Okunan Haberler

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı