Otomotiv sektörünün Gladyatörleri belli oldu

08.01.2015 Cuma 10:30

Güncelleme : 08.01.2015 Cuma 10:30

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) satış ve  iletişim dalında başarılı marka ve çalışmalarını ödüllendirmek için düzenlediği  "ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2014 Gladyatörleri" töreninde otomotiv  dünyasının başarılı markaları ödüllendirildi.

 

Türkiye otomotiv sektörünün 47 markasını çatısı altında buluşturan  ODD'nin markaların satış ve iletişim başarılarına ilişkin dördüncü kez  düzenlediği ödüller için yılın en başarılı marka ve çalışmaları belirlendi.

 

ODD'nin sektöre dinamizm katmak ve marka algısına pozitif katkıda  bulunmak amacıyla düzenlediği tören, ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa  Bayraktar, otomotiv dünyasının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, 2014 yılında otomobil ve hafif  ticari araç pazarının, bir önceki yıla göre yüzde 10,04 küçülerek 767 bin 681  adetlik satışa ulaştığını söyledi. Bayraktar, bu rakamların 180 bin 350 adedinin  önceki yıla göre yüzde 4,44 düşüşle hafif ticari araçlarda, 587 bin 331 adedinin  ise yüzde 11,63 düşüşle otomobil satışlarında olduğunu aktardı.

 

Sektörün 2014'te birçok zorluğa rağmen başarıyla yoluna devam ettiğini  belirten Bayraktar, şöyle devam etti:

 

Geçen yıl, daha ilk saatlerinden itibaren bizim için sürprizle  başladı. Birçok zorlukla mücadele etmek zorunda kaldık ama sektörümüz  çalışanlarının üstün çabaları ve hızlı adaptasyon kabiliyetleri sayesinde  yıkılmadık, senenin sonunu getirmeyi başardık. Son üç aya kadar çok rahat bir  nefes alamasak da şükür ki yılın sonlarına doğru toparlanmayı başardık ve yılı  öngörülenin altında bir kayıpla kapattık.

 

Her yılbaşında olduğu gibi, 2015'e de umut ve heyecanla giriyoruz.  Uzun zamandan sonra fuarımızı baharda düzenliyoruz, 21 Mayıs günü kurdeleyi hep  birlikte keseceğiz. Eminim markaların fuar için çalışmaları şimdiden başladılar  bile. 2015 de 2014 gibi yoğun bir yıl olacak."

 

Sunumunu Ceyda Düvenci ve Cem Davran'ın yaptığı, metinlerini Zaytung  ekibinin yazdığı, prodüksiyonunu ise 451 Derece şirketinin gerçekleştirdiği  törende, otomotiv sektörü hakkında kısa filmler yayınlandı. Törenin ana  sponsorluğunu Bridgestone ve Lassa üstlenirken diğer sponsorlar Castrol, Mapfre  Genel Sigorta, Turkcell, Kredi Kayıt Bürosu, BASF - The Chemical Company, Otokoç  Otomotiv, Türkiye Ekonomi Bankası, GEFCO Lojistik ve Koçfinans oldu.

  

 

Satış" ve "İletişim" kategorilerinde toplam 18 dalda ödül

  

 

Halk oylamasına açık olmayan "Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi", "Yılın  PR/Etkinlik Uygulaması" ve "Yılın Entegre İletişim Kampanyası" kategorilerinde  aday olan tüm çalışmalar değerlendirmeye alındı. En iyiler, jürinin ödül  töreninde canlı olarak gerçekleştirdiği oylamayla seçildi.

 

Yılın Basın Lansmanı" ödülünü, geçen yıl olduğu gibi otomotiv  basınının temsilcileri belirledi. Otomotiv sektöründe uzmanlaşan basın  mensupları, kendilerine verilen şifre ve kullanıcı adıyla 2014 yılı içinde en  beğendikleri lansmanı seçtiler.

 

Törende satış kategorisinde ödül alan firmalar, ödüllere paralel  olarak hazırlanan ve ODD tarafından onaylanan logoların bir yıllık kullanım  hakkına sahip oldu. Oylama sürecinin tamamlanmasının ardından oy verenlerin  arasından noter huzurunda yapılacak çekilişle toplam 6 kişi iPhone 5S, Samsung  Galaxy S5, Samsung Galaxy Note 10.1.2014EDI'den birinin sahibi olacak.

 

Turkcell Teknoloji Ödülü", Turkcell ile birlikte hayata geçirdiği  Akıllı Otomobil Platformu ile Subaru markasının oldu. Subaru'nun Türkiye'de  satışa sunulan tüm otomobillerine entegre edilebilen akıllı platform sayesinde,  hem kullanıcılar hem de yolcular güvenlikten ödün vermeden mobil internet  dünyasını yolculuk sırasında kullanabiliyorlar.

 

Gladyatör Ödülleri'nin beşinci yılında değerlendirme Türkiye Halkla  İlişkiler Derneği geçmiş dönem Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Toksü  başkanlığındaki akademisyenler ve iletişim sektörü mensuplarından oluşan jüri  tarafından yapıldı.

 

"
En Çok Okunan Haberler

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?