Otomotive özel dev bir liman geliyor

Oyak, Japon Nippon Yusen Kaisha ile ortak olarak birlikte Kocaeli Körfez`e sadece otomotiv ihracatına özel bir liman yapacak. Yıllık 780 bin araç kapasiteli liman 2019 yılında faaliyete geçecek. Kapasite ileride 1 milyon araca çıkacak.

05.04.2018 Cuma 11:31

Güncelleme : 05.04.2018 Cuma 17:51

OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri, düzenlenen basın toplantısı ile Japon NYK ile ortak yeni yatırımı açıkladı.
 
Toplantıda verilen bilgiye göre yüzde 55 OYAK, yüzde 45 NYK ortaklığı ile kurulacak olan şirket, Kocaeli Körfez'e sadece otomotiv ihracatına özel bir liman yapacak. Limanın kapasitesi ilk etapta 780 bin araç olacak, ancak ilerleyen dönemlerde 1 milyon araca çıkarılacak.
 
Yatırımın maliyeti ise 110 milyon dolar olacak.
 
“Nippon Yusen Kaisha olarak dünyadaki 17’nci otomotiv limanımızı Türkiye’de inşa etmekten dolayı heyecanlıyız” diyen NYK Line Otomotiv Grup Başkanı Koichi Chikaraishi, 2014 yılından bu yana yatırım amacıyla Türkiye’de partner aradıklarını ve iki yıl süren görüşmelerin ardından OYAK ile masaya oturduklarını söyledi.
 
Limana aynı anda iki büyük Ro-Ro gemisi yanaşabilecek. Limanın rıhtımının uzunluğu 539 metre olacak. Toplam alan ise 235 bin metrekare.
 
İnşaat esnasında 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan limanda inşaattan sonra ise 500 kişi çalışacak. Yeni liman 2019 yılında faaliyete geçecek.
 
OYAK Port’un doğu – batı arasında lojistik dağıtım merkezi (hub) olacağını söyleyen OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem şu ifadeleri kullandı:
 
 "Uluslararası otomotiv ticaretinin liderleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde, yüzde 21’lik payla ihracat lideri olan otomotiv sektörünün, küresel standartlarda ve yüksek kapasiteli bir limana ihtiyacı olduğunu gördük. Ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik yaptığı yatırımlarla tanınan OYAK, her zaman olduğu gibi yine elini taşın altına koydu ve bugün ülkemize yeni bir katma değer sağlayacak olmanın onurunu yaşıyoruz."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak