`ÖTV`de artışa gidilmesi esnafı zora soktu`

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Akaryakıttan alınan ÖTV`de 20 kuruş artışa gidilmesi ulaştırma sektöründe çalışan esnafı zora soktu" dedi.

15.09.2016 Cuma 10:31

Güncelleme : 15.09.2016 Cuma 11:22

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıttan alınan ÖTV'de 20 kuruş artışa  gidilmesinin ulaştırma sektöründe çalışan esnafı zora soktuğunu belirtti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, ulaşım alanında çalışan esnafın  en büyük sorununun akaryakıt maliyeti olduğunu ifade etti.

Taşıma ve nakliye işinde 500 bini aşkın esnafın faaliyet gösterdiğini  vurgulayan Palandöken, "Akaryakıttan alınan ÖTV'de 20 kuruş artışa gidilmesi  ulaştırma sektöründe çalışan esnafı zora soktu. Esnafımızın korunması için  eskiden çiftçilere verilen ucuz mazot gibi esnafımız için de ucuz fiyattan  'Ticari Akaryakıt' verilmeli. Bunun içinde üzerindeki matbu vergi düşürülmeli."  değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, ham petrolün varil fiyatının düşmesine rağmen, bunun  Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına yeterince yansımadığını savunarak, "Akaryakıt  fiyatlarının çok fazla ucuzlamamasının nedeni, yüksek vergilerdir. Vergilerde  indirim olmadığı gibi yeni artışlar esnafımızın yükünü daha da artırmaktadır.  Petrol düştükçe aslında sabit olan verginin fiyat içindeki oranı da yükseliyor.  Fiyat içinde toplam vergi yaklaşık 10 ay içinde yüzde 53’ten yüzde 68’e yükselmiş  durumda. Yani fiyatın yaklaşık 3'te 2'si vergilerden oluşuyor. Bu durumda  vergiler düşmeden akaryakıt fiyatlarındaki düşüş tatmin edici olmayacaktır.  Ulaşımda, sebze meyve maliyetlerinde, taşımacılıkta düşecek fiyatlar halkımıza  yansıyacaktır." ifadelerini kullandı.

"
En Çok Okunan Haberler

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı?

Dolar bugün kaç TL? 

Borsa yatay açıldı