Oyak’ın Seyrantepe arsası Aşçıoğlu-Yılsan ortaklığının

OYAK İnşaat’ın Seyrantepe’deki 22 bin 444 metrekarelik arsa ihalesini, Aşçıoğlu-Yılsan Holding ortaklığı, 825 milyon lira bedelle kazandı.

06.06.2018 Cuma 09:20

Güncelleme : 06.06.2018 Cuma 12:35

OYAK’ın Seyrantepe’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu yakınındaki konut ve ticaret imarlı arsası toplam 22 bin 444 metrekare büyüklüğüyle dikkat çekiyor. İhaleye Aşçıoğlu-Yılsan Holding Ortaklığı, Mesa Mesken ve Mustafa Ekşi İnşaat katıldı.
 
GÜVEN MESAJI
 
İhaleyi 825 milyon lira bedelle kazanan Aşçıoğlu-Yılsan Holding Ortaklığı, ihale kapsamında OYAK İnşaat’a 330 milyon lira şirket payı ödeyecek.

Gayrimenkul sektöründe 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, ihaleyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye’ye ve büyüyen ekonomisine güvendiklerini, yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Aşçıoğlu, şöyle devam etti:
 
“Ortağımız Yılsan Holding ile birlikte başta İstanbul olmak üzere ülkemiz adına böylesi önemli bir ihaleyi kazanmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Aşçıoğlu olarak bugüne kadar İstanbul’un önde gelen yerleşim yerlerinde projelere imza attık. Bundan sonraki adımımız ortağımız Yılsan Holding’le birlikte Seyrantepe olacak. Ülkemizin geleceğine ve büyüyen ekonomimize güveniyoruz. Bu doğrultuda Seyrantepe arazisi için projelendirme çalışmalarımızı hızla tamamlayıp İstanbul’a ve ülkemize yakışır bir projeyi daha hayata geçireceğiz.”
 
BEYKOZ’DA DA ORTAKLAR
 
Daha önce 2018 ve 2019’da arka arkaya yeni projelerini açıklayacakları bilgisini veren Aşçıoğlu, ortağı Yılsan Holding ile Beykoz’da yeni geliştirecekleri projede de ortak olduklarını hatırlattı. İki firma, güçlerini Seyrantepe arazisinde de yeniden birleştirdi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak