ÖYK`den 4 şeker fabrikasının satışına onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Türkşeker`e ait Elbistan, Alpullu, Burdur ve Muş şeker fabrikalarının satışı onaylandı.

01.06.2018 Cuma 10:11

Güncelleme : 01.06.2018 Cuma 13:21

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca (ÖYK), Türkiye Şeker  Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Elbistan, Alpullu, Burdur ve Muş şeker  fabrikalarının satışına onay verildi. 
 
ÖYK'nin konuya ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Buna göre, Türkşeker'e ait Elbistan Şeker Fabrikası'nın 297 milyon lira  bedelle en yüksek teklifi veren Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv  Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışı onaylandı.
 
Alpullu Şeker Fabrikası'nın 150 milyon lira bedelle en yüksek teklifte  bulunan Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye, Burdur Şeker  Fabrikası'nın ise 487 milyon lira bedelle en yüksek teklifi sunan Erser Grup Tarım  Ürünleri San. ve Tic. AŞ ile Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu'na satılmasına  onay verildi.
 
ÖYK tarafından Muş Şeker Fabrikası'nın da 230 milyon 200 bin lira  bedelle en yüksek teklifi veren MBD İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile Öz Er-Ka  İnşaat Turizm Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ Ortak Girişim Grubu'na  satılması onaylandı.
 
Öte yandan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca Samsun'un Terme  ilçesinde 113 ada 59 parseldeki taşınmazın 250 bin lira bedelle en yüksek teklifi  sunan Eti Girişim Yatırım AŞ'ye, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde 7930 ada 1  parseldeki taşınmazın ise 2 milyon 900 bin lira bedelle en yüksek teklifin sahibi  Hakan Polat ve ortağı Ortak Girişim Grubu'na satılması kararlaştırıldı.

"
En Çok Okunan Haberler

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?