Palandöken`den tatilcilere uyarı!

TESK Başkanı Palandöken "Tatil dönüşlerinizi son güne bırakmayın. Ülke genelinde bulunan 130 kör noktaya tüm sürücüler dikkat etmeli. Sürücüler aşırı hızdan kaçınıp, trafik kurallarına harfiyen uymalı" dedi.

08.07.2016 Cuma 11:59

Güncelleme : 08.07.2016 Cuma 14:45

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tatil dönüşlerinin son güne bırakılmaması gerektiğini belirterek, sürücüleri, kör noktalara dikkat etmeleri ve aşırı hızdan kaçınıp, kurallara uymaları yönünde uyardı.

Palandöken, yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 108 kişinin hayatını kaybettiğini ve 458 kişinin de yaralandığını ifade etti. Palandöken, şunları kaydetti:

"Binlerce insan bayram ziyareti ve tatil yapmak için yola çıktı. 2 Temmuz'dan itibaren yola çıkan tatilcilerin karıştıkları kaza haberleriyle yollar adeta kan gölüne döndü. Geçen yıl 5 günlük tatilde 74 kişi kazalarda yaşamını yitirirken, bu yıl daha 6 gün bitmeden 108 kişinin hayatını kaybetmesi ve 458 kişinin de yaralanması çok üzücü.

Tatilin 9 gün olması sebebiyle karayolu trafiğinde yoğunluk yaşanıyor. Tatil dönüşlerinizi son güne bırakmayın. En önemlisi ülke genelinde bulunan 130 kör noktaya tüm sürücüler dikkat etmeli. Sürücüler asfalt erimelerine, su birikintilerine dikkat etmeli ve en az 2 saatte bir olmak üzere 15 dakika mola vermeli. Aşırı hızdan kaçınılıp, trafik kurallarına harfiyen uyulmalıdır."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma