Panama skandalında iki Türk futbolcu!

Panama belgelerinin sızmasıyla ortaya çıkan skandalda geçmişte Real Sociedad`da forma giyen Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut da yer aldı.

05.04.2016 Cuma 08:43

Güncelleme : 05.04.2016 Cuma 09:51

Panama merkezli hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait yaklaşık 11.5 milyon sayfalık dokümanın sızmasıyla ortaya çıkan gizli offshore hesaplar skandalında iki Türk futbolcunun da ismi geçiyor

Dünya gündemine bomba gibi düşen Panama belgeleri devlet adamlarından futbolculara, dev şirketlerden ünlü isimlere kadar uzanmaya devam ediyor.

Panama belgelerine göre İspanya'nın Real Sociedad Kulübü'nün 7 yabancı futbolcusunun ödemelerini offshore şirketleri aracılığıyla yaparak vergi kaçırdığı iddia edildi. Bu isimler arasında geçmişte Real Sociedad'da forma giyen Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut da yer aldı. Barcelona'nın ünlü futbolcusu Lionel Messi de skandalda adı geçen isimler arasında bulunuyordu.

Skandalın dünya liderleri arasındaki yankıları da sürüyor.

Rusya devlet başkanı Putin ve İzlanda başbakanı Gunnlaugsson'ın ardından bu kez de İngiltere Başbakanı David Cameron hakkında iddialar ortaya atıldı.

Buna göre Cameron'un 2010 yılında hayatını kaybeden babası da vergi kaçırma ve kara para aklama faaliyetlerine yardımcı olduğu öne sürülen hukuk şirketi Mossack Fonseca'nın müşterileri arasında yer alıyor.

OECD'DEN AÇIKLAMA

Dünya gündemi Panama belgeleri ile çalkalanırken OECD'den de bir açıklama geldi. Kurum, Panama'nın uluslararası vergi şeffaflığı standartlarını bir an önce uygulamaya başlamasını istedi. Panama devlet başkanı da, belgelerle ilgili olarak tam işbirliği yapmaya açık olduklarını duyurdu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak