Para Avcısı`ndan Bitcoin uyarısı

Leonardo DiCaprio’nun başrolünde oynadığı “The Wolf of Wall Street”in ilham kaynağı Amerikalı broker Belfort’tan Bitcoin için sert sözler…

28.08.2018 Cuma 09:12

Güncelleme : 28.08.2018 Cuma 12:57

Para avcısı lakabıyla tanınan, Leonardo DiCaprio’nun başrolünde oynadığı film “The Wolf of Wall Street”in de ilham kaynağı olan ABD’li broker Jordan Belfort, CNBC’ye Bitcoin için felaket öngördüğünü açıkladı.
 
PİYASALARDAKİ BİR SONRAKİ TUZAK: BİTCOİN
 
1989 yılında kendi yatırım şirketi olan Stratton Oakmont’u yöneten Jordan Belfort, illegal yollarla yaptığı milyonlarca dolarlık yatırımlarla, yatırımcıları dolandırdı. Belfort yaklaşık iki sene hapis yattı. Hapsin ardından ilk kitabı olan The Wolf of Wall Street’i (Para Avcısı) yayımlayan Belfort’un hikayesi, Leonardo DiCaprio’nun başrolünde oynadığı film “The Wolf of Wall Street”in de ilham kaynağı oldu.

 
Son dönemin en çok tartışma konusu olan dijital yatırım Bitcoin hakkında CNBC’ye konuşan Jordan Belfort, “Ben bir dolandırıcıydım, yatırımcılar için bir tuzaktım. Bitcoin de aynı şekilde yatırımcıları parasız bırakabilecek bir tuzaktır” iddiasında bulundu.
 
İNSANLARI İFLASA SÜRÜKLEYECEK
 
Belfort, “İnternet çağında dolandırıcılık daha kolay oldu. Özellikle kripto para fonları SEC’in soruşturmalarının hedefi haline geldi. Bu tıpkı bir serap gibi buharlaşacak, birçok dürüst insanı iflasa sürükleyecek bir gidiş” dedi.
 
Belfort ayrıca ileriye dönük görüşlerini açıklarken, Bitcoin'in güvenliğini eleştirerek, merkez bankalarına olan ihtiyacı azaltabileceğini ve hükümetlerin yönetmelik olmaksızın birçok sanal para birimine izin vereceği de ileri sürdü.


(Borsa Gündem)

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı