Perakende satış hacmi Ağustos`ta azaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Ağustos`ta %1,1 azaldı

08.10.2015 Cuma 10:02

Güncelleme : 08.10.2015 Cuma 10:21

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %1,1 azaldı. Aynı ayda  gıda, içecek ve tütün satışları %0,5 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %2,2 ve otomotiv yakıtı satışları %0,5 azaldı.
   
Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde  bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %5,0 azaldı, elektrikli eşya ve mobilya satışları %0,4 azaldı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %0,5 azaldı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %3,7 azaldı, posta veya internet üzerinden satışlar ise %0,6 arttı.

   
PERAKENDE SATIŞ HACMİ BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE %3,6 ARTTI

   
Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %4,1 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,6 azaldı, otomotiv yakıtı satışları %12,0 arttı.
   
Gıda dışı sektörlerin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimi incelendiğinde  bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %2,4 azaldı, elektrikli eşya ve mobilya satışları %3,3 azaldı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %0,1 azaldı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %1,1 azaldı, posta veya internet üzerinden satışlar ise %13,9 arttı.

PERAKENDE CİRO BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %0,7 AZALDI

   
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,7 azaldı. Aynı ayda  gıda, içecek ve tütün satışları %1,1 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,6, otomotiv yakıtı satışları %1,2 azaldı.

PERAKENDE CİRO BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE %4,9 ARTTI

   
Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9 arttı. Aynı ayda  gıda, çecek ve tütün satışları %12,0, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %5,1 artarken, otomotiv yakıtı satışları %2,4 azaldı. 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak