Perakende satış hacmi azaldı!

Perakende satış hacmi Mayıs`ta bir önceki aya göre %0,9 azaldı.

13.07.2016 Cuma 10:05

Güncelleme : 13.07.2016 Cuma 11:31

Perakende satış hacmi Mayıs'ta bir önceki aya göre %0,9 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,9 azaldı.
 
Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %0,3 azaldı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %2,0 azaldı, otomotiv yakıtı satışları %0,3 arttı.

Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %1,0 azaldı, elektrikli eşya ve mobilya satışları %5,2 azaldı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %0,5 azaldı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %1,2 arttı, posta veya internet üzerinden satışlar ise %3,5 azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış perakende satış hacim endeksi (2010=100), Mayıs 2016
 
PERAKENDE SATIŞ HACMİ BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE %1,3 ARTTI

Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,3 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %2,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,4 arttı, otomotiv yakıtı satışları aynı seviyede kaldı.
 
Gıda dışı sektörlerin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimi incelendiğinde bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %8,8 azaldı, elektrikli eşya ve mobilya satışları %16,4 arttı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %0,2 arttı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %2,2 arttı, posta veya internet üzerinden satışlar ise %22,2 azaldı. takvim etkilerinden arındırılmış perakende satış hacim endeksi (2010=100), mayıs 2016

PERAKENDE CİRO BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %0,1 AZALDI

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,1 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %0,4 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,2 azaldı, otomotiv yakıtı satışları %1,7 arttı.
 
PERAKENDE CİRO BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE %6,6 ARTTI
 
Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %8,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %11,2 arttı, otomotiv yakıtı satışları %5,0 azaldı.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak