Perakendede satışlar ocakta düştü

Perakende satış hacmi Ocak`ta bir önceki aya göre %1,6 azaldı.

08.03.2016 Cuma 10:05

Güncelleme : 08.03.2016 Cuma 10:33

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2016 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %1,6 azaldı.

Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %1,6 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %2,0, otomotiv yakıtı satışları %4,0 azaldı. Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %5,9 azaldı, elektrikli eşya ve mobilya satışları %3,3 azaldı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %0,3 azaldı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %7,1 arttı, posta veya internet üzerinden satışlar ise %7,7 azaldı.

PERAKENDE SATIŞ HACMİ BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE %0,2 ARTTI
 
Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2016 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %3,7 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %0,5, otomotiv yakıtı satışları %2,5 azaldı. Gıda dışı sektörlerin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimi incelendiğinde bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %11,6 azaldı, elektrikli eşya ve mobilya satışları %3,3 arttı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %0,7 arttı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %16,8 arttı, posta veya internet üzerinden satışlar ise %22,3 azaldı.

PERAKENDE CİRO BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %1,5 AZALDI
 
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2016 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %1,5 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %3,0 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,7, otomotiv yakıtı satışları %7,2 azaldı.

PERAKENDE CİRO BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE %8,4 ARTTI

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2016 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8,4 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %14,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %9,0 artarken, otomotiv yakıtı satışları %1,8 azaldı.
"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı