Petrol 49 dolara geriledi

Brent petrolün varil fiyatı, 7 Arap ülkesinin Katar`la siyasi ilişkiyi kesmesinin ardından Ortadoğu petrolünün üretimindeki belirsizlikler nedeniyle 49,59 dolara düştü.

06.06.2017 Cuma 10:04

Güncelleme : 07.06.2017 Cuma 09:27

Brent petrolün varil fiyatı, dün 49,94 dolardan güne başlamış ve gün  içinde en yüksek 50,71 doları görmüştü. Bu sabah güne 49,55 dolardan başlayan  Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.51 itibarıyla yüzde 0,08 artarak 49,59 dolar  oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varili ise 47,65  dolardan alıcı buldu.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Yemen'in  başını çektiği 7 körfez ülkesinin Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini  duyurmasının ardından bu durum petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı  oluşturdu.

Ayrıca Rusya'nın dün Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC  dışı ülkelerin anlaşmasından sonra petrol fiyatlarını yeniden gözden geçireceğiz  açıklamaları ve Azerbaycan'da mayıs ayı petrol üretiminin günlük 785 bin varil  seviyelerinde gerçekleşmesi fiyatları aşağı yönlü etkiledi.

Küresel piyasalarda bugün, Avro Bölgesi nisan ayı perakende satışlar,  Avro Bölgesi Sentix yatırımcı güven endeksi ve ABD nisan ayı JOLTS açık iş sayısı  verileri izlenecek.

Ayrıca, 7 Arap ülkesinin Katar ile diplomatik ilişkileri kesmesinin  petrol piyasasına yansımaları takip edilecek.

Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 50,70-51,45 dolar aralığının  direnç bölgesi, 49,00-48,70 dolar aralığının ise destek seviyesi olarak  izlenebileceğini belirtiyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma