Petrol fiyatlarına Çin dopingi

İran`a yönelik yaptırımların kalkmasının etkisiyle dün sert düşen petrol fiyatları, Çin`de açıklanan büyüme verilerinin risk iştahını artırmasıyla yeniden yükseldi.

19.01.2016 Cuma 11:12

Güncelleme : 19.01.2016 Cuma 13:42

Brent petrolün varil fiyatı, Çin'de açıklanan büyüme verisinin küresel ekonomide ciddi bir etki yaratmayacağı beklentisinin ardından artan küresel risk iştahıyla 29,5 doları gördü.

Brent petrolün varil fiyatı, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasının etkisiyle dün 27,69 dolara kadar gerileyerek Kasım 2003'ten bu yana en düşük seviyeyi görmüş, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla günü 28,71 dolardan tamamlamıştı.Bugüne 28,7 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, Çin'in 2015 yılına ilişkin büyüme verilerinin ülke hedefinin hafif altında açıklanmasının ardından artan risk iştahıyla 29,52 dolara kadar yükseldi.
 
Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda ise dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 2,2'lik artışla 29,33 dolardan işlem görüyor.Analistler, Çin'in 2015 büyümesinin, küresel büyüme üzerinde ciddi bir etki yaratabilecek kadar kötü olmadığını belirterek, bu durumun yatırımcıların risk iştahını artırdığını ve hem pay piyasalarında hem de petrol fiyatlarında yükselişi beraberinde getirdiğini kaydediyor.

Brent petrolün varil fiyatının teknik açıdan hala düşüş kanalında bulunduğuna işaret eden analistler, yükselişlerin devamı için 30,5 doların üzerinde kalıcılık sağlanmasının önemli olduğunu ifade ediyor.Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise güne 29 dolar sınırından başlaması sonrasında şu dakikalarda dünkü kapanışa göre yüzde 2,3'lük artışla 29,63 dolardan alıcı buluyor.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak