Petrol yükselişe geçti!

Petrol, güçlü gelen ABD tarım dışı istihdam verisinin, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ülkenin ekonomisine dair endişeleri azaltmasıyla yükseldi.

09.07.2016 Cuma 10:53

Güncelleme : 11.07.2016 Cuma 08:52

Petrol, güçlü gelen ABD tarım dışı istihdam verisinin, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ülkenin ekonomisine dair endişeleri azaltmasıyla yükseldi.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre, ABD'de tarım dışı istihdam Haziran ayında 180 bin seviyesindeki beklentinin çok üzerinde 287 bin arttı. Petrol, dünkü stok verilerinin geçtiğimiz hafta 2.2 milyon varil ile beklentilerden daha az düşmesinin ardından, yüzde 4.8 gerilemişti. Veri ayrıca ABD'deki üretimin Mayıs 2014'ten beri en düşük seviyesine geldiğini de gösterdi.

Chicago'da Price Futures Group kıdemli piyasa analisti Phil Flynn, "Rakamlar ekonomi hakkında biraz ılımlı işaretler veriyor." dedi ve "Ekonomiye dair birçok endişe vardı ve bunun talebi nasıl etkileyeceği konusunda." diye konuştu.

Petrol, Şubat'taki 12 yılın düşüğünden, arzdaki kesintiler ve ABD'deki üretimin düşmesinin etkisiyle yaklaşık iki katına yükseldikten sonra, geçtiğimiz ay varil başına 44 ve 52 dolar arasında işlem gördü. Fiyatlardaki iyileşme Amerikalı üreticileri sondaj makinelerini yeniden aktifleştirmeye teşvik ederek, üretimdeki düşüşün yavaşlayacağı beklentilerine öncülük etti.

Ağustos vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex piyasasında saat 12:52 itibariyle, 21 sent ya da yüzde 0.5 yükselerek varil başına 45.35 dolar oldu. Petrol vadelileri bu hafta yüzde 7.4'lük düşüşle, Şubat ayından beri en büyük haftalık gerilemeye yöneldi. Dün ise 45.14 ile 10 Mayıs'tan beri en düşük seviyesindeydi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 8 altında gerçekleşti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak