`Petrolde 60 dolar uzun süre hayal`

Avrupa`nın en büyük enerji şirketleri için petrolde en kötü geride kalmadı. BP için petrolde 60 dolar varil fiyatı uzun süre için hayal.

28.10.2015 Cuma 14:19

Güncelleme : 28.10.2015 Cuma 15:47

Avrupa'nın en büyük enerji şirketleri için petrolde en kötü geride kalmadı. Avrupa'nın üçüncü büyük petrol üreticisi BP için petrolün yeniden 60 doları görmesi uzun süre için hayal.

Bloomberg News'un haberine göre, petroldeki uzun süreli düşüşü ilk tahmin eden şirket olan BP, 2017 öncesinde petrol stratejisini tamamen değiştirdi. Total de geçen ay yatırımlarını azalttığını, projeleri ertelediğini duyurmuştu.

1 yıldır düşüş trendinde olan petrol fiyatları nedeniyle enerji şirketleri yatırımlarını askıya alıyor. Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre enerji şirketleri araştırma ve petrol üretimi konusundaki yatırımlarını yüzde 20 ile rekor düzeyde azalttı.

ABD'li enerji şirketlerinin varlıkları şimdiden 6,5 milyar dolar azalmış durumda. BP'nin CFO'su Brian Gilvary 2016'ya kadar petrol fiyatlarında bir toparlanma beklemediğini açıkladı.

"Önümüzdeki 9 ay için yukarı bir hareket görmüyorum" diyen Gilvary, "Çoğu kimsenin düşündüğünün aksine petrol fiyatlarının daha da aşağı gelmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BP, salı günü yaptığı açıklamada bu yıl için sermaye harcamalarını 19 milyar dolara indireceğini açıklamıştı. şirket 2014'te 23 milyar dolar yatırım yapmıştı. 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma