Petrolde düşüş iki gün sürdü

Petrol fiyatları, ABD ham petrol stokları verisi öncesinde, ABD`de üretimin yükseleceğine yönelik beklentiler ile geri çekilse de, stok verileri ardından yükselişe geçti.

20.02.2015 Cuma 10:11

Güncelleme : 20.02.2015 Cuma 13:10

Petrol iki günlük kayıpların ardından bugün yükselirken, kazanımlarda bugün açıklanacak bir verinin ABD'de petrol kuyularının sayısının azalmaya devam ettiğini göstereceği beklentisi etkili oldu.

Brent ham petrolünün varil fiyatı bu sabah piyasaların açılış saati itibariyle 60.54 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Suudi Arabistan'ın 2014 yılı ihracatının düşmesi, petrol fiyatlarındaki düşüşü destekleyen bir unsur olarak görülmekte. Resmi rakamlara göre Suudi Arabistan Ocak ayı üretimi 9 milyon 720 bin varilde bulunuyor. Son günlerde Suudi Arabistan'ın üretimini düşürmeyeceği ve günlük üretimini 10 milyon varilin de üzerine çıkarabileceğine yönelik haberler petrol fiyatlarındaki gerilemenin ana nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Diğer yandan dün ABD'de açıklanan ham petrol stoklarındaki artışa rağmen, rafineri kapasitelerindeki düşüş ve rafineri girdilerinde azalma görülmesi yükselişleri tetikleyen unsur olarak dikkat çekiyor.

Talep cephesindeki zayıflamaya rağmen, rafineri kapasitelerindeki düşüş, ABD'de üretimin yavaşlayabileceğine dair endişelerin devam etmesine neden oluyor.

GOLDMAN SACHS: PETROL FİYATI 39 DOLARA GERİLEYECEK

Petrol fiyatlarında bu ay yaşanan toparlanmanın perakende yatırımcıların talebinden kaynaklandığını belirten Goldman Sachs, ancak arz fazlasının devam ettiği ortamda fiyatların yeniden gerileyeceğini savundu.

Goldman Sachs analistleri yaptıkları değerlendirmede, "Bizim Batı Teksas petrolü için fiyat hedefimiz 39 dolar/varil, Brent için ise 42 dolar/varil" ifadelerine yer verdiler.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak