Petrolde sular durulmuyor!

Rusya Enerji Bakanı Novak "Petrol piyasaları henüz dengelenmedi. Bu yıl petrol fiyatlarının varil başına 40-50 dolar bandında seyretmesini bekliyoruz” dedi.

20.05.2016 Cuma 16:03

Güncelleme : 20.05.2016 Cuma 16:59

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, küresel petrol piyasalarının henüz dengelenmediğini belirterek, “Bu yıl petrol fiyatlarının varil başına 40-50 dolar bandında seyretmesini bekliyoruz.” dedi.

Novak, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği Zirvesi'nde, petrol piyasalarının dengelenmesi için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Küresel petrol talebinde yaşanan artışa ve bazı petrol üreticisi ülkelerin üretimindeki düşüşe rağmen piyasalarda temel bir değişiklik olmadığını anlatan Novak, “Petrol piyasaları henüz dengelenmedi. Bu yıl petrol fiyatlarının varil başına 40-50 dolar bandında seyretmesini bekliyoruz. Dolayısıyla piyasalardaki arz talep makasının biraz daha yaklaşması gerekiyor ve bunun için de zaman ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın, haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan OPEC toplantısından herhangi bir ortak karar çıkmasını beklemediğine işaret eden Novak, OPEC ülkeleri arasında ciddi görüş ayrılıkları olduğunu kaydetti.

Belarus’la yaşanan doğalgaz fiyat anlaşmazlığına da değinen Novak, bu konuda henüz bir anlaşmaya ulaşılamadığını, ancak istişare sürecinin devam ettiğini söyledi.

Rusya’nın en büyük doğalgaz şirketi Gazprom, Belarus'taki kamu şirketlerinden tahsil edemediği doğalgaz borçları nedeniyle geçen ay Uluslararası Tahkim Mahkemesi nezdinde dava açmıştı. Belaruslu yetkililer ise petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle geçen aylarda Gazprom’dan doğalgaz indirimi talep etmiş, ancak bu talep reddedilmişti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak