Petrolün varili 72,52 dolar

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 72,52 dolardan işlem görüyor.

09.08.2018 Cuma 09:39

Güncelleme : 09.08.2018 Cuma 13:00

Dün 74,60 dolardan güne başlayan ve gün içinde 74,83 dolara kadar  çıkan Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 72,17 dolardan açıldı. Brent petrolün  varili saat 09.19 itibarıyla yüzde 0,48'lik artışla 72,52 dolardan işlem görmeye  başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 67,10  dolardan alıcı buldu.
 
ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), bu yıla ilişkin petrol fiyatları  tahminlerini aşağı çektiğini duyurdu.
 
EIA'nın "Ağustos 2018 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"nda, Brent  tipi ham petrolün ortalama varil fiyatının bu yıl 72 dolar, WTI türü ham  petrolünün ortalama varil fiyatının da bu sene 66 dolar olmasının öngörüldüğü  bildirildi.
 
EIA'nın temmuz ayı raporunda, bu sene Brent petrolün varil fiyatının  73 dolar, WTI petrolün de 67 dolar olması tahmin edilmişti.
 
Ayrıca, EIA, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 1,4  milyon varil (yüzde 0,3) düşüşle 407,4 milyon varile gerilediğini açıkladı.  Piyasa beklentisi stokların 2,8 milyon varil azalacağı yönündeydi. Bir önceki  hafta ham petrol stokları 3,8 milyon varil artış göstermişti.
 
Ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol  stokları da geçen hafta değişmeyerek 660 milyon varilde kaldı.
 
Petrol piyasasında bu hafta, resmen yürürlüğe giren ABD'nin petrol  üreticisi İran'a yönelik yaptırımlarının uluslararası piyasalarda oluşturduğu  etki takip edilecek.
 
Donald Trump yönetiminin üçüncü ülkelerin İran ile petrol ticaretini  durdurmalarını istediği, enerji sektörünü de kapsayan yaptırımların ikinci bölümü  ise 5 Kasım'da yürürlüğe girecek.
 
Brent petrolde teknik olarak 72,48 ile 72,52 dolar aralığının direnç,  72,40 ile 72,44 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği  belirtiliyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak