Petrolün varili 78,48 dolar

Brent petrolün varili, haftanın son işlem gününde uluslararası piyasalarda 78,48 dolardan işlem görüyor.

25.05.2018 Cuma 09:47

Güncelleme : 25.05.2018 Cuma 11:51

Dün 79,67 dolardan güne başlayan ve gün içinde en yüksek 79,76 dolara  ulaşan Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 78,74 dolardan açıldı. Brent  petrolün varili saat 09.15 itibarıyla yüzde 0,35'lik bir azalışla 78,48 dolardan  işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün  varili ise 70,48 dolardan alıcı buldu.
 
Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak dün katıldığı St. Petersburg  Uluslararası Ekonomi Forumu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Petrol İhraç  Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve bazı OPEC dışı ülkelerin mevcut üretim kısıntısı  anlaşmasını şimdilik korumayı planladığını belirterek, buna karşın haziran ayında  gerçekleştirilecek bakanlar toplantısında Venezuela ve İran'ın üretimine ilişkin  kaygılara yanıt olarak "potansiyel esnekliği" tartışacaklarını duyurdu.
 
Rus petrol şirketi Lukoil’in Üst Yöneticisi (CEO) Vagit Alekperov da  petrol üretiminin kısılmasına yönelik OPEC anlaşmasında "esneklik" çağrısında  bulunarak, "Hedeflere ulaşıldı ve petrol piyasalarında denge sağlandı. Anlaşmayı  ihlal etmeye gerek yok ancak piyasanın nasıl şekillendiği göz bulundurularak,  kotalar artık daha esnek hale getirilmeli." dedi.
 
Uzmanlar, dünyanın önemli petrol üreticilerinden olan Rusya'dan gelen  bu açıklamaların petrol fiyatlarını aşağı yönde etkilediğini kaydetti.
 
Öte yandan, Libya Milli Petrol Şirketi'nin iştiraki AGOCO, olağandışı  sıcak hava nedeniyle elektrik sorunu yaşarken üretimini günlük 120 bin varil  azalttığını açıkladı. Ortalama sıcaklığın 15-24 derece seviyesindeyken Çarşamba  günü 49 dereceye yükselmesi ile şirketin elektrik kısıntısı yaşadığı aktarıldı.
 
Brent petrolde teknik olarak 78,69  ile 78,72 dolar aralığının direnç,  78,63 ile 78,66 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği  belirtiliyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak