Petrolün varili 79,46 dolar

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 79,46 dolardan işlem görüyor.

18.05.2018 Cuma 10:05

Güncelleme : 18.05.2018 Cuma 10:55

Dün 79,23 dolardan güne başlayan ve gün içinde en yüksek 80,47 dolara  ulaşan Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 79,46 dolardan açıldı. Brent  petrolün varili saat 09.40 itibarıyla yüzde kısmi bir artışla 79,46 dolardan  işlem görüyor. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varili ise  71,62 dolardan alıcı buldu.
 
Dün, Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı, ABD'nin İran nükleer  anlaşmasından çekilme kararı ve Ortadoğu'daki jeopolitik endişeler nedeniyle 80  doları aştı.
 
Dünya genelinde en yaygın kullanılan Londra Brent türü ham petrolün  varil fiyatı, dün 12.45'de 80,09 doları gördü. ABD'nin WTI tipi ham petrolünün  varil fiyatı da aynı saatte 72,31 dolara kadar yükseldi. Böylece, iki petrol  türünde de fiyatlar Kasım 2014'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
 
Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid  el-Falih, Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suheyl el-Mezuri ve Rusya  Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin petrol  arzıyla olan ilişkisini değerlendirmek üzere bir araya geleceği bildirildi.
 
Uzmanlar, Venezuela'nın pazar günü seçime gitmesinin ardından, ABD'nin  Venezuela petrolüne ambargo uygulaması beklentisinin piyasada hakim olduğuna  dikkati çekti. Böyle bir senaryoda petrol fiyatlarının yükselişini sürdürmesi,  ABD faizlerinin artması ve dolar kurunun değer kazanması ile Rusya ve OPEC  ülkelerinin varlıklarının değer kazanması olasılığının gündeme gelebileceği  üzerinde duruluyor.
 
Ayrıca uzmanlar, Fransız enerji şirketi Total'in 1 milyar dolarlık  doğalgaz projesinden çekileceğini açıklaması üzerine, ABD'nin İran üzerindeki  yaptırımlarının AB tarafından da kademeli olarak uygulanabileceğine işaret ettiği  uyarısında bulunuyor.
 
Brent petrolde teknik olarak 79,55 ile 79,69 dolar aralığının direnç,  79,27 ile 79,41 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği  belirtiliyor.
 
  

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak