Piyasalar `Çin PMI`ını fiyatlıyor

Uluslararası piyasalar, beklentilerin altında kalan Çin imalat sanayi verisini fiyatlıyor.

23.04.2015 Cuma 09:58

Güncelleme : 23.04.2015 Cuma 09:58

Asya hisseleri, yatırımcıların ek parasal genişleme görünümü karşısında beklentilerden zayıf gelen Çin imalat sanayi verisini değerlendirmeleri ile 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yeni Zelanda doları, bir merkez bankası yetkilisinin faiz indiriminin ihtimal dahilinde olmadığını belirtmesinin ardından değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 14:28’de yüzde 0.3 yükseldi. Tayvan’da Taiex endeksi, adanın Çin’in sermaye piyasalarına erişim genişleteceği spekülasyonu ile artış gösterdi. Hang Seng China Enterprises Endeksi, öncü imalat sanayi verisinin 12 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından kayıp ve kazançlar arasında dalgalandı. Yeni Zelanda doları yüzde 1 geriledi. Alüminyum Londra’da yüzde 0.7 değer kaybetti.
 

Çin’in imalat sanayi göstergesi, Nisan ayında 12 ayın en düşük seviyesine gerileyerek hükümetin ekonomik yavaşlamayı frenleme çabalarının henüz ülkenin fabrikalarını canlandırmadığına işaret etti.
 

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics’in hazırladığı öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) 49.2 seviyesinde geldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı 49.6 seviyesindeydi. 50’nin altındaki seviyeler daralmaya işaret ediyor. Çin Merkez Bankası ekonomideki yavaşlamayı engellemek için bankaların zorunlu karşılıklarında 2008’den bu yana en büyük indirimi gerçekleştirdi. Küresel hisse senetleri, Avustralya’dan Avrupa’ya parasal genişlemeye gidilmesi ve ABD’de şirket karlarının beklentileri aşması ile birlikte ralli yaptı.
 

Argonaut Securities Ltd. metal ve madencilik analistlerinden Helen Lau, “Çin’de temel ekonomi gelişme kaydetmiyor. Bu biraz endişe verici. Hükümet toparlanma gerçekleşene kadar teşvikleri sürdürmeli” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak