Piyasalar Fed`in 2017`de tekrar faiz artırmasına hala ihtimal veriyor

ABD Merkez Bankası`nın 2017 yılında tekrar faiz artırmasına tahvil piyasalarında geçtiğimiz hafta oldukça düşük bir ihtimal verilirken bu hafta fiyatlamalar yükselişe geçti.

13.09.2017 Cuma 08:53

Güncelleme : 13.09.2017 Cuma 11:31

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl bir kez daha faiz artışına gitme ihtimali piyasalarda bundan birkaç gün önce neredeyse oldukça düşük iken bu fiyatlamalar yükselmeye başladı.

Fed spekülasyonuna en duyarlı finansal araçlardan biri olan eurodolar vadelileri, bazı yatırımcıların 2017'de yapılacak ekstra sıkılaşma fiyatlamalarının düşük olduğu sonucuna vardıklarını gösteriyor. Geçtiğimiz hafta piyasalarda yıl sona ermeden bir kez daha faiz artışına gidilmesine yönelik fiyatlamalar yüzde 25'in altına doğru sert bir düşüş sergiledi.

Piyasalarda bu fiyatlamalar, küresel reflasyon işlemlerinin hala canlı olabileceğine yönelik yenilenen kanıtların ve Çin ve İngiltere'den şaşırtıcı şeklide güçlü gelen enflasyon verisinin tetiklemesiyle bu hafta yönünü tersine çevirdi. ABD'de Çarşamba ve Perşembe günleri açıklanacak veri, Fed'in gelecek haftaki politika toplantısına yönelik beklentilerin tonunu belirleyebilir.

BlackRock Inc.'de sabit getiri baş stratejisti Jeffrey Rosenberg, "Fed 2017'de yeniden faiz artırabilir. Geçtiğimiz iki gün boyunca gerçekleşen canlılığın devam etmesi durumunda politika yapıcıları gereken desteği almış olacak" şeklinde konuştu.

 

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü