Piyasalar kayıplarını geri alıyor

S&P 500 Endeksi`nin bu yılki kazançlarını silmesinin ardından ABD endeks vadelileri, gelişen piyasa hisseleri ve nikel yükseldi

08.04.2014 Cuma 08:52

Güncelleme : 08.04.2014 Cuma 10:59

ABD endeks vadelileri Standard&Poor's 500 Endeksi'nin bu yılki kazançlarını silmesinin ardından geri sıçrama sinyali verirken, gelişen piyasalar endeksi 4 ayın zirvesine yaklaştı. Yen, dolar karşısındaki kazançlarını azalttı; nikel ise arz endişeleriyle 2010'dan bu yana en uzun süreli rallisini kaydetmeye hazırlanıyor.

Japonya dışındaki bilgi işlem teknolojisi şirketlerinin 3 gün süren kayıp döneminin ardından yeniden artıya dönmesi üzerine MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Tokyo saatiyle 13:40 itibarıyla yüzde 0.4 yukarıda seyrediyor. Çin hisseleri uzun haftasonu tatilinin ardından haftaya kazançla başlarken, Japon hisseleri değer kaybetti. S&P 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 yükselirken, Nasdaq 100 Vadeli Kontratları, endeksin 2011'den bu yana en büyük 3 günlük kaybını vermesi sonrasında sıçradı. Dolar 16 önemli para biriminin 13'ü karşısında değer kaybederken, yen dolar karşısında 3. günündeki kazançlarını azalttı. Nikel yüzde 1.1, petrol de yüzde 0.5 değer kazandı.

ABD'deki boğa piyasasında en iyi performansa sahip olan teknoloji ve tüketime bağlı şirketlerin, değerlemelerin aşırı yüksek olduğu endişesiyle satış görmesi üzerine 2 Nisan'dan bu yana dünya genelinde hisselerden 726 milyar dolar silindi. Japonya Merkez Bankası para politikasında değişikliğe gitmezken, Endonezya'nın da faizi aynı bırakması bekleniyor. Samsung Electronics Co., ABD'nin 1 numaraları alüminyum üreticisinin bilanço sezonunu açmasının öncesinde 2. çeyreğinde de kârının düştüğünü açıkladı.

Pazarlık arayanların piyasaya yeniden girdiğini söyleyen Calibre Asset Management'ın yatırım müdürü Norman Chan, Bazı yatırım yöneticileri uzun zamandır almak için bekliyor, ancak güçlü ralliden ötürü kenarlardaydı. Risk iştahı kötü değil. 12 ay gibi uzun zamanınız varsa, şimdi hisse almak mantıklı dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı