`Piyasalar mantıksız bir şekilde hareket ediyor`

JPMorgan Chase & Co. varlık yönetimi küresel baş stratejisti Kelly, piyasaların mantıksız bir şekilde hareket ettiğini ve bu ölçüde bir düşüşü destekleyecek bir bilgi akışının olmadığını ifade etti.

12.02.2016 Cuma 16:20

Güncelleme : 13.02.2016 Cuma 13:35

JPMorgan Chase & Co., ABD'nin resesyona girebileceği endişeleriyle insanların hisse senetlerini satmalarının yanlış olduğunu belirtiyor. Fed ise, insanlar hisse senetlerini satmaya devam ederse, gerçekten de resesyon olabileceğini söylüyor.

Bu şekilde bir döngüsel mantık oluşması, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin kayıplarının genişleyerek yüzde 11'e ulaşmasına neden oldu ve şimdi Fed Başkanı Janet Yellen, finansal piyasalardaki volatilitenin ABD ekonomisi üzerinde baskı oluşturacağının altını çiziyor.

Yatırımcılar, ilk olarak petrol fiyatlarındaki düşüş, dolardaki yükseliş ve kurumsal karlarda görülen düşüşle mücadele etmek zorundaydı. Şimdi ise aynı zamanda, bu duruma verdikleri tepkiden doğan satış dalgasının işleri daha da kötüleştireceği düşüncesiyle de mücadele etmek zorundalar. New York'ta JPMorgan varlık yönetimi küresel baş stratejisti David Kelly'nin bu konuda bir tavsiyesi bulunuyor: soğuk kanlı olun.

Kelly, “Piyasalar şu anda mantıksız hareket ediyor. Hisse senetlerinde bu şekilde bir aşağı yönlü hareketi destekleyici bir bilgi akışı olmadı. Trendin sebebi, insanların birbirinden resesyon olduğunu duyması, piyasadaki düşüşü görüp piyasanın kendilerinin bilmediği birşeyi bildiğini düşünmeleri. Olumsuz bir geri bildirim etkisi var” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı