Piyasalar tatil sonrası yön arıyor

Uluslararası piyasalar, istihdam verisinin ardından, Paskalya tatili sonrası yönünü belirlemeye çalışıyor

07.04.2015 Cuma 09:14

Güncelleme : 07.04.2015 Cuma 09:50

Asya hisse senetleri Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, petrol altı haftanın zirvesi yakınında işlem görrüyor. Avustralya doları, ülke merkez bankasının beklenmedik bir şekilde faiz değişikliğine gitmemesinin ardından sıçrama yaptı.

 

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 13:40'ta, kaynak şirketlerinin öncülüğünde, yüzde 0.5 yukarıda seyrediyordu ve yükselişini dmördüncü güne taşıdı. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.8 yükseldi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin Pazartesi günü yüzde 0.7 yükselmesinin ardından fazla değişmedi.

ABD petrolü, son iki ayın en hızlı yükselişini göstermesinin ardından, varil başına 51.71 dolar seviyesindeydi. Aussie olarak da adlandırılan Avustralya doları, ABD doalrı karşısında, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) gecelik nakit faizini yüzde 2.25'te bırakmasının ardından yüzde 1.1 yükselerek 76.74 seviyesine çıktı.
 

Asya-Pasifk ve Avrupa bölgelerinde yatırımcıların tatilden dönmeleri ile birlikte, merkez bankaları dikkatleri üzerine topluyor. Bugün Avustralya Merkez Bankası sürpriz bir şekilde faiz değiştirmezken, Hindistan merkez Bankası da faiz değişikliğine gitmedi. Swap traderları, Avustralya'nın faiz indirimini yüzde 77 olasılıkla fiyatlamıştı. Japonya Merkez Bankası çarşamba günü politika toplantısını gerçekleştirecek ve aynı gün Fed'in Mart ayı toplantı tutanakları açıklanacak.
 

Sydney'de CMC Markets şef piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Yatırımcılar Fed'in faizi daha yavaş artırma rejimini destekliyor görünüyor, ancak bu heves, düşük toparlanmanın dallanıp budaklanması ile kısa süreli olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak