Piyasalar Yellen`ın açıklamalarını bekliyor

Küresel piyasalar, bu akşam 60. Ekonomi Konferansında konuşacak ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen`ın açıklamalarına odaklandı.

14.10.2016 Cuma 07:04

Güncelleme : 14.10.2016 Cuma 11:20

Küresel piyasalar, bu akşam 60. Ekonomi Konferansında  konuşacak ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarına odaklandı.

ABD'de dün açıklanan haftalık işsizlik başvurularının 246 binle son 43  yılın en düşük seviyesini korumasına karşın dolar endeksi, 7 ayın zirvesinde  etkisini artıran kar satışları ile günü yüzde 0,46 azalışla 97,5'ten tamamlarken,  Dow Jones endeksi yüzde 0,25, S&P 500 endeksi yüzde 0,31 ve Nasdaq endeksi yüzde  0,49 değer kaybetti.

Analistler, bu akşam Fed Başkanı Yellen'ın 60. Ekonomi Konferansında  yapacağı konuşmanın piyasaların odak noktasında olacağını belirterek, gün içinde  ayrıca Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve Cleveland Fed Başkanı Loretta  Mester'ın konuşmaları ile açıklanacak verilerin takip edileceğini kaydetti.

Avrupa tarafında, dün Almanya'da açıklanan enflasyon verisinin yıllık  yüzde 0,7 ile beklentiler dahilinde artış göstermesinin ardından, avro/dolar  paritesi 1,10 seviyesinin altında etkisini artıran tepki alımlarıyla toparladı.  Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,04, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,06 ve  İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,66 değer kaybetti.

Bugün Çin'de açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde  olması ve dolar/yen paritesindeki yükselişin ardından kapanışa yakın Japonya'da  Nikkei 225 endeksi yüzde 0,45, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,4 geriledi.  Brent petrolün varil fiyatı ise, üretimin sınırlanabileceğine yönelik  beklentilerin artması ile dün başladığı yükselişini bugün de devam ettirdi ve  Asya piyasalarında yüzde 0,5 artışla 52 doların üzerine çıktı.

Yurt içinde, dolar kurundaki yükseliş piyasaların gündeminin en üst  sırasındaki yerini korumaya devam etti. Dolar/TL, dün 3,1132 ile tarihi zirvesini  görmesinin ardından düşüşe geçerek 3,08 seviyelerine gerilerken, BIST 100 endeksi  günü yüzde 0,8 azalışla 76.810 puandan tamamladı. Bugün bankalararası piyasanın  açılışında 3,09 seviyelerinden işlem gören dolar/TL'nin, 3,10 - 3,11 aralığının  direnç olarak takip edileceğini ifade eden analistler, bu seviyelerin üzerinde  kalıcılık sağlanamaması durumunda 3,05 desteğinin gündeme gelebileceğini tahmin  ediyor. Analistler, BIST 100 endeksinde ise 76.000 desteğinin orta vadeli teknik  görünüm açısında kritik önemde olduğunu dile getirerek, olası yükselişlerde  78.500 direncinin güçlendiğini kaydediyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak