Piyasalarda gözler Ankara`da!

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun hükümet kurma süreci kapsamındaki görüşmesi başladı.

13.08.2015 Cuma 09:25

Güncelleme : 13.08.2015 Cuma 15:20

Küresel piyasalarda yuandaki devalüasyon sarsıntısı sürerken, yurt içinde gözler AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinde olacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümet kurma süreci kapsamındaki görüşmesi başladı.

Ankara Palas Devlet Konukevi'nde saat 14.00'te başlayan görüşmeye, Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'nun yanı sıra AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da katıldı.

Bu arada, görüşmenin yapıldığı Devlet Konukevi önündeki cadde de araç trafiğine kapatıldı. Cadde üzerindeki kaldırımı kullanan vatandaşlar ise aramadan geçerek, caddeye alındı.

Konukevi civarında alınan güvenlik önlemleri dikkati çekerken, basın mensupları için Birinci Meclis önündeki alan düzenlendi. Görüşmeyi, çok sayıda basın mensubu takip ediyor.

AK Parti ve CHP heyetleri arasında, 5 ayrı oturumda, yaklaşık 35 saat süren "istikşafi" görüşmeleri, 3 Ağustos'ta sonra ermişti. Görüşmelerin ardından heyetler, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'na sunum yapıp, rapor sunmuştu.

Heyetler arası görüşmelerin ardından 10 Ağustos'ta ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya gelmişti. Görüşmede, AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'den ise Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç hazır bulunmuştu.

BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 1,94 düşüşle 78.174,81 puandan tamamlarken, altının onsu şu dakikalarda yüzde 0,2 azalışla 1.122,78 dolardan, Brent petrol yüzde 0,5 artışla 49,91 dolardan işlem görüyor. Döviz sepeti yüzde 0,2 düşüşle 2,9338, dolar/TL yatay seyirle 2,7732, avro/TL yüzde 0,3 azalışla 3,0946 seviyelerinde bulunuyor.


Analistler, Çin'in yuanı devalüe etmesinin ardından küresel piyasalarda oynaklığın arttığını, bunun BIST 100 endeksinin dünkü düşüşünde etkili olduğunu kaydediyor.

Yurt içinde koalisyon görüşmelerine ilişkin yaşanan iyimserliğin yerini kararsızlığa bıraktığını ifade eden analistler, bugün AK Parti ile CHP arasında yapılacak görüşmenin piyasanın yönü üzerinde ana belirleyici olacağını dile getirirken, BIST 100 endeksinin teknik olarak 80.100 seviyesinin direnç, 77.500 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade ediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

09.00 Almanya, temmuz ayı TÜFE

10.00 Türkiye haziran ayı sanayi ciro endeksi

10.00 Türkiye özel sektör dış borç stoku

15.30 ABD, temmuz ayı perakende satışlar

15.30 ABD, temmuz ayı haftalık işsizlik başvuruları

17.00 ABD, haziran ayı işletme stokları

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak