Piyasaları çarşamba günü ne bekliyor?

Veri akışının sakin olduğu günde BIST 100 endeksi günü yüzde 1,28 düşüşle 72 bin 506 puandan kapatırken, dolar/TL ise 2.95`te dengelendi. Peki piyasaları çarşamba günü ne bekliyor?

02.02.2016 Cuma 17:41

Güncelleme : 02.02.2016 Cuma 18:11

UZMANPARA

Veri akışının sakin olduğu günde Borsa İstanbul 100 endeksi (BIST 100) günü yüzde 1,28 düşüşle 72 bin 506 puandan kapattı.

Dolar /TL 2.94'e kadar gevşedikten sonra gün sonunda 2.95'ta dengelenirken, Euro TL ise 3.22 seviyesinden işlem görüyor. 

Peki piyasaları çarşamba günü ne bekliyor? Paranın Uzmanları UZMANPARA için yanıtlamaya devam ediyor.

GÖZLER ENFLASYONDA!

DESTEK MENKUL DEĞERLER ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ VE UZMANPARA YAZARI MURAT TUFAN: 

"Gün içinde sakin bir veri akışı hakimdi. Dün FOMC üyelerinden Fischer’ın, Çin'deki belirsizlik ve finans piyasalarındaki çalkantıyla küresel ekonomiye yönelik endişelerin arttığını belirtmesi ve bu nedenle Fed’in faiz konusunda bir sonraki adımının zamanlamasının net olmadığını dile getirmesi, piyasada Mart’ta faiz artırımı beklentilerini zayıflatırken Tür Lirası varlıklarında iyimser bir hava hakim oldu.

'KURDA 2.96-2.98 BANDI GÜNDEME GELEBİLİR'

Bu gelişmelerin yanında hafta genelinde yarın yurtiçi tarafta enflasyon rakamını ve Cuma günü ise ABD tarım dışı istihdam, işsizlik ve ücretler verilerini takip ediyor olacağız. Kur tarafında dün Fischer’ın konuşmasının ardından süregelen FED iyimserliğinin devam edip etmeyeceği yarınki enflasyon rakamıyla belli olacak. Enflasyon tarafında artış beklentileri ile gevşeyen kurda tekrar 2.96-2.98 aralığı gündeme gelebilir.

Diğer yandan gün içinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s (S&P) düşük petrol fiyatlarının Türkiye’nin notuna fayda getirmeyeceğine yönelik yapmış olduğu açıklamalarda TL varlıkları üzerinde baskı oluşturabilir. Ancak gündeme oturan BOTAŞ'ın temyiz mahkemesi kararıyla İran'dan aldığı doğalgazda geriye dönük indirim kazanması Merkez Bankası açısından önem taşıyor.  Bu indirim haberinin ise önümüzdeki dönemde enflasyon ve kurda da olumlu etki yaratması bekleniyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından şimdilik gözler FOMC üyesi George’un yapacağı konuşmada olacak. George’un şahin görünüme sahip bir üye olması gözlerden uzak tutulmamalı."

 

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü