Piyasaları çarşamba günü ne bekliyor?

Piyasalarda bugün de şimşekler çakmaya devam etti. Borsa İstanbul günü yüzde 0.82 düşüşle tamamladı. Peki çarşamba günü piyasaları ne bekliyor? Piyasalarda dalgalanma sürecek mi? Paranın Uzmanları UZMANPARA için yanıtladı.

09.02.2016 Cuma 17:57

Güncelleme : 10.02.2016 Cuma 09:05

UZMANPARA

Piyasalarda bugün de şimşekler çakmaya devam etti. Dün günü yüzde 3'e yakın düşüşle kapatan Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü yüzde 0,82 düşüşle 71.415,16 puandan tamamladı.

gün içinde 2.96'ya kadar tırmanan dolar/TL endeksi ise gün sonunda 2.93'e gevşedi.

Peki çarşamba günü piyasaları ne bekliyor? Piyasalarda dalgalanma sürecek mi? Paranın Uzmanları UZMANPARA için yanıtlamaya devam ediyor.

BUGÜN NE OLDU?

DESTEK MENKUL DEĞERLER ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ VE UZMANPARA YAZARI MURAT TUFAN:

"Küresel piyasalarda endişeler devam ederken bugüne baktığımızda petrol fiyatının yeniden 30 doların altına gerilemesi, diğer yandan Atina Borsası’nın dün %7 bugün ise %3,5’un üzerinde kayıp vermesi mevcut riskleri artırmış durumda. Bu gelişmelerle birlikte Avrupa Borsalarındaki satışlarla birlikte riskli varlıklardan kaçışlar küresel borsaları da etkiledi. Yurtiçi tarafta Borsa İstanbul’da da benzer şekilde kayıpların arttığını görüyoruz. Diğer yandan geçtiğimiz hafta ABD tarım dışı istihdam verisinde zayıflama meydana gelirken, işsizlik ve ücretler tarafındaki iyileşme öne çıkmıştı. Yarın FED Başkanı Yellen’ın yapacağı konuşmadan önce piyasalarda bu belirsizliğinde etkisinin olduğunu söyleyebilirim. Normal şartlarda küresel risklerin artmasından ötürü Yellen’dan ılımlı bir mesaj beklenirken, işsizlik rakamının 8 yılın dibine gerilemiş olması biraz kafa karışıklığı yaratmış durumda. Bu belirsizliğin piyasalarda dalgalanma yarattığını görüyoruz. Gün içinde kur tarafında 2.96 seviyesi aşılmadıkça 2.92-2.91 aralığı izlenebilir.
 
PETROL ve ALTIN...

Küresel risklerden bahsetmişken altına değinmemek olmaz. Bir de değerli metale gelin bir göz atalım. Altında 1200 seviyesinin aşılamaması sonucunda kar satışlarının hakim olduğunu görüyoruz. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi Yellen öncesi piyasadaki volatilite artabilir. Bununla birlikte Altında 1170 kritik destek seviyesi önemli olacaktır.

Petrol tarafında ise 30 doların altına yeniden sarkan emtiada hafta genelinde Yellen’ın konuşmasının yanında haftalık stokları da takip ediyor olacağız. Burada da 30 dolar altında kaldıkça yeni dipler görülebilir.

YARIN BİZLERİ NE BEKLİYOR?

Son olarak kısaca yarın bizleri neler bekliyor bakacak olursak, FED başkanı Yellen ve FOMC üyelerinden Williams’ın konuşmalarını takip ediyor olacağız. Küresel piyasalardaki riskler artarken, konuşmacılar piyasalara  ne tonda mesajlar verecek takip edip, görelim."

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı