Piyasaları salı günü neler bekliyor?

Piyasalarda geçen hafta etkili olan pozitif hava haftanın ilk gününde de devam etti. Dolar 2.98`e kadar çekilirken, borsa ise günü yüzde 1.73 yükselişle tamamladı.

01.08.2016 Cuma 17:48

Güncelleme : 02.08.2016 Cuma 08:41

Küresel piyasalarda ve TL varlıklarda geçen hafta etkili olan pozitif hava haftanın ilk gününde de devam etti. Dolar 2.98'e kadar çekilirken, borsa ise yükselişle kapandı.

Dolar/TL gün sonunda 2.9917 seviyesinden işlem görüyor. Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ise günü yüzde 1.73 yükselişle 76.712 puandan tamamladı.

Peki piyasaları salı günü neler bekliyor? Paranın Uzmanları piyasanın nabzını UZMANPARA için tutmaya devam ediyor.

DESTEK MENKUL DEĞERLER ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ VE UZMANPARA YAZARI MURAT TUFAN:

DOLAR DEĞER KAYBINA DEVAM EDİYOR

"Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD’den açıklanan büyüme rakamlarının beklentilerin oldukça aşağısında kalması sonrası gelişmekte olan ülke para birimlerinin değer kazanım süreci hızlandı. Dolar TL paritesi 2,970 seviyelerine gerilerken Bist 100 endeksinde değer kazanımları % 1 seviyesine aştı. Dolar TL paritesi için 3,00 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Öte yandan kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye’nin ülke riskini orta derece risk düzeyinden yüksek risk düzeyine yükseltti. Karar sonrası Dolar TL yükselse de ardından yeniden düşüşe geçti.

DOLAR ENDEKSİ GERİLİYOR

Küresel piyasalara baktığımızda ise, FED üyelerinin konuşmaları etkili oldu. FED üyelerinin faiz artışı ihtimalinin azaldığına yönelik açıklamaları sonrası Dolar değer kaybını sürdürdü. EURUSD paritesi 1,11 seviyesinin üzerinde tutunmayı devam ederken, dolar endeksi 95,70 seviyesine geriledi. Altın fiyatları ise günü yatay geçirse de 1335 Dolar seviyesinin üzerinde yükseliş isteği sürebilir. Önemli direnç seviyesi olarak 1358 izlenebilir. Petrol fiyatların ise yatay görüntü sürüyor. Brent petrolü 42 Dolar civarından bulduğu destek sonrası tepki alımları gerçekleştirdi. Küresel olarak endeksler ise karışık görüntü sergiledi. ABD borsalarında yükselişler hakimken Avrupa borsaları negatif görüntüsünü sürdü.ABD’den açıklanan PMI imalat rakamları beklentilerin hafif üzerinde 52,9 oldu.

TARIM DIŞI İSTİHDAM ÖN PLANA ÇIKIYOR

Gözler yarın ABD’den açıklanacak olan PCE rakamlarında olacak. Aynı zamanda Avustralya Merkez Bankasının faiz kararı takip edilecek. Öte yandan haftanın genelinden İngiltere Merkez Bankasının faiz kararı ve ABD’den tarım dışı istihdam rakamları takip edilecek."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak