Polisan Boya, artık “Polisan Kansai Boya” oldu

Türkiye’nin lider boya markası Polisan Boya’nın, Japonya’nın lider boya üreticisi Kansai Paint ile boya sektöründe imza attığı dev ortaklık gerçekleşti.

22.12.2016 Cuma 09:05

Güncelleme : 22.12.2016 Cuma 09:48

Rekabet Kurulu’nun izninin ardından Kansai Paint, Polisan Boya’nın yüzde 50 oranındaki payı için 113,5 milyon USD tutarındaki ödemeyi yaptı. Toplam tutarın 68,5 milyon USD’si Polisan Holding’e “hisse bedeli” olarak, 45 milyon USD’siise Polisan Boya’ya“sermaye artışı” olarak ödendi.

Polisan Holding iştiraklerinden Polisan BoyaSanayi ve Ticaret A.Ş. (“Polisan Boya”) ile Japonya’nın lider boya üreticisi Kansai PaintCo. Ltd.(“Kansai Paint”)arasında Çırağan Sarayı’nda, 31 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen törenle imzalanan ortaklık anlaşması Rekabet Kurulu’nun onayına sunuldu. Rekabet Kurulu, Polisan Boya hisselerinin belli oranının pay devri ve sermaye artırımı suretiyle Kansai Paint tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurulu’nun izninin ardından Kansai Paint, Polisan Boya’nın yüzde 50 oranındaki payı için 113,5 milyon USD tutarındaki ödemeyi yaptı. Toplam tutarın 68,5 milyon USD’si Polisan Holding’e “hisse bedeli” olarak, 45 milyon USD’si isePolisan Boya’ya “sermaye artışı” olarak ödendi.

EROL MİZRAHİ: 'BİR DÜNYA DEVİ İLE ORTAKLIĞA BAŞLIYORUZ'

Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, Japonya’nın lider boya üreticisi Kansai Paint’in “eşit ortaklık – eşit yönetim ilkesi” çerçevesinde Polisan Boya’nın yüzde 50’sini satın aldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Rekabet Kurulu, Polisan Boya hisselerinin belli oranının pay devri ve sermaye artırımı suretiyle Kansai Paint tarafından devralınması işlemine izin verdi. İznin ardından Kansai Paint, Polisan Boya’nın yüzde 50 oranındaki payı için 113,5 milyon USD ödeme yaptı. Bu zorlu dönemde Türkiye’ye yabancı sermayenin gelmesine vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık ile beraber Polisan, bir Dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şimdi, yeni bir dünya devi ile ortaklığa başlıyoruz.”

Polisan Holding şirketlerinin daimi olma yeteneklerini geliştirmek ve kurumsallığı pekiştirmek amacıyla hisselerini 2012 yılında halka arz ettiklerini, Borsa İstanbul’da POLHO kodu ile işlem gördüklerini kaydeden Erol Mizrahi, “Hedefimiz, hissedarlarımız için yarattığımız değeri sürekli artırmak. Arzumuz ise, Polisan Holding hisselerinin global piyasalarda tercih edilmesidir” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi