`Politikacılar için düşür piyasalar için artır`

Renaissance Capital TCMB`nin yarın vereceği faiz kararına ilişkin "politikacılar için faiz indir, piyasalar için faiz artır" başlığı kullanıldı.

23.03.2016 Cuma 12:36

Güncelleme : 23.03.2016 Cuma 12:36

Renaissance Capital (RenCap) küresel araştırma birimi direktörü Michael Harris'in de aralarında bulunduğu analistlerin kaleme aldığı raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın vereceği faiz kararına ilişkin "politikacılar için faiz indir, piyasalar için faiz artır" başlığı kullanıldı.

RenCap, TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın görev süresi sona ermeden önceki son toplantı öncesinde, Ankara'da Başçı'nın faizleri indirmesine ilişkin taleplerin daha çok dile getirildiğini söyledi. RenCap, böyle bir durumda Başçı'nın, hem bir sonraki TCMB Başkanı'nın ekonomik veriler değişene kadar sabit kalabileceğine ilişkin piyasa kabulünü sağlayacak hem de Ankara'ya yeterli genişlemeci manşetler vererek belki de yeni bir Başçı döneminin önünü açacak bir hamle yapması gerektiğini ifade etti.

Raporda, TCMB'nin alışılmışın dışında bir politika olan faiz koridorunu son bir yıldır muhtemelen politik baskılar nedeniyle verimsiz bir şekilde sürdürdüğü ifadesine yer verilirken, "Politika faizi mevcut ve tahmin edilen TÜFE'nin oldukça altında olsa da, faiz indirilmesine yönelik baskılar artıyor" denildi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak