Powell`dan faiz indirimi mesajı

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, "Ticaret belirsizlikleri, global büyüme endişeleri faiz indirimini getirebilir" dedi.

26.06.2019 Cuma 07:20

Güncelleme : 27.06.2019 Cuma 08:27

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed yetkililerinin Trump yönetiminin ticaret politikasının getirdiği belirsizliğin ekonomide yavaşlamaya yol açıp açmayacağını ve bu yıl içinde bir faiz indirimi gerektirip gerektirmeyeceğini tartıştıklarını söyledi.

New York'ta Dış İlişkiler Konseyi'nde konuşan Powell, "Birçok Fed yetkilisi, daha genişlemeci, destekleyici politika için nedenin biraz daha güçlendiği yargısına vardılar. Bununla birlikte para politikasının tek bir dataya veya güvendeki kısa vadeli dalgalanmalara aşırı tepki vermemesi gerektiğinin de bilincindeyiz. Bunu yapmak, görünüme daha fazla risk eklemek olur" ifadelerini kullandı.

Powell, Fed'in Mayıs ayı başına kadar ekonomi için göreceli olarak iyimser bir görüşe sahip olduğunu, ancak Washington ile Pekin arasında ticaret müzakerelerinin başarısız olması, Başkan Trump'ın Çin malları için tarifeleri yükseltmesi ve Meksika'yı tarife uygulamakla tehdit etmesi sonrasında görünümün değişmeye başladığını vurguladı.

Gelen sınırlı verilerin işletme yatırımlarının yavaşladığına işaret ettiğini belirten Powell, yılın başlarındaki olumlu görünüm için risklerin arttığını ifade etti. 


"
En Çok Okunan Haberler

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

Dolar bugün ne kadar oldu?