PTT`den `Esnaf Kart` ile indirim ve avantaj imkanı geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile PTT AŞ iş birliğinde çıkarılacak "Esnaf Kart" ile esnafa PTT hizmetlerinde özel indirim ve avantajlar sağlanacak.

04.02.2018 Cuma 11:47

Güncelleme : 05.02.2018 Cuma 09:41

AA muhabirinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığından edindiği bilgilere  göre, gelecek günlerde Bakanlık ile PTT AŞ arasında bir protokol imzalanacak.

Protokole göre, PTT'den esnafa, özel indirim ve avantajlar sağlayacak  kart hizmeti verilecek. "Esnaf Kart" adı verilen bu kartla PTT'nin bankacılık  hizmetlerinde esnafa çeşitli avantajlar sağlanacak. Esnaf, bağlı bulunduğu odaya,  kartıyla aidat ödemesi yapabilecek.

ESNAFA UYGUN VADE VE FAİZLE KREDİ

PTT, Esnaf Kart ile esnafın nakit ihtiyacı için kredi desteği verecek.  Kurum, anlaşmalı olduğu bankalarla esnafı buluşturarak, uygun vade ve faiz  oranlarıyla kredi imkanı sağlayacak. Esnaf, kendisine en yakın PTT iş yerine  başvurarak, kredi imkanları hakkında bilgi alacak ve sunulan hizmetten  faydalanabilecek.

PTT, esnafa yaygın şube ağı ve zırhlı araç filosuyla nakit toplama ve  dağıtma hizmeti de sunacak. Bu hizmetle dileyen esnaftan, dilediği zaman  aralığında kasasında biriken nakit, kıymetli evrak, maden ve benzeri değerler  güvenle toplanıp, teslim edilecek.

PTT'nin üye iş yeri ve pos sistemi uygulaması, esnafa, özel komisyon  oranlarıyla sunulacak. Taksicilere özel mobil pos hizmeti verilecek. Bu kapsamda  yıl bitmeden "Esnaf Pos Sistemi" oluşturulacak ve kullanıma açılacak.

Taşımacılık yapan esnafa, PTT kart özelliği de olan fotoğraflı mesleki  yeterlilik belgesi (SCR) kartı verilecek.

PTT AŞ, sigorta platformuyla esnafın ihtiyacına göre sigorta ürünleri  belirleyecek. Sicil numarasını bildiren Esnaf Kart sahipleri, PTT'nin belirlenen  sigorta ürünlerinden indirimli faydalanacak.

PTTcell  üzerinden özel esnaf tarifesi de hazırlanarak, faturalı ve  faturasız paket seçenekleri sunulacak. Esnaf tarifesinde, grup içi sınırsız  konuşma hakkı olacak.

Esnaf Kart sahibi esnaf, APS kurye, posta kargosu ve kargo  gönderilerinde yüzde 20'ye varan oranlarda indirimden yararlanacak. Resmi  yazışmalarını güvenli şekilde yapmak isteyen esnafa, kayıtlı elektronik posta  hizmeti de verilecek. Esnafa, yüzde 10 indirimle e-posta hizmeti sunulacak.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma