PÜİS`ten tavan fiyat kararına tepki

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, tavan fiyat kararının yeniden gözden geçirilerek bir an önce kaldırılması gerektiğini savundu.

26.02.2015 Cuma 10:52

Güncelleme : 26.02.2015 Cuma 11:05

PÜİS'ten yapılan açıklamaya göre, PÜİS Genel Başkanı Okumuş, Enerji  Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette  başta tavan fiyat uygulaması olmak üzere, akaryakıt sektörünün gündemindeki  önemli konular ele alındı.

 

Tavan fiyat uygulamasının 2 ay beklenmeden sonlandırılması gerektiğini  savunan Okumuş, "Sorunların diyalog yoluyla çözüleceğine inanıyoruz. PÜİS, yurt  geneline yayılmış teşkilatlı yapısı ile akaryakıt bayilerinin çatı kuruluşudur.  Bu özelliğimiz dolayısıyla da EPDK ile piyasa oyuncuları arasında kurulacak  işbirliği ve varılacak uzlaşının öncülüğünü yapmak istiyoruz" değerlendirmesinde  bulundu.

 

Tavan fiyat kararı ile bayilere verilen yüzde 60'lık kar oranını  olumlu bulduklarını ifade eden Okumuş, kar paylaşımının sadece tavan fiyat  dönemlerinde değil, kalıcı hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Tavan fiyat  kararı öncesinde kar paylaşımının adil olmadığını öne süren Okumuş, özellikle  taşradaki bayilerin yeterince kar edemediği için çok zor durumda olduğunu  kaydetti.

 

Tavan fiyat kararı ile verilen nakliye bedellerinin kim tarafından  alınacağı konusunda da bir belirsizlik yaşandığını belirten Okumuş, "Bayilerin  önemli bir maliyet kalemi olan nakliye bedelleri, mutlaka bayilere verilmelidir.  Bunun da EPDK tarafından açık bir biçimde ilan edilmesi gerekir" ifadelerini  kullandı.

 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da çözülmeyecek hiçbir sorunun  bulunmadığını kaydetti.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma