Putin`den Rus ekonomisi için `ilave çözüm` talebi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ekonomisinin tatmin edici seviyede büyümediğini belirterek, "Daha sürdürebilir ve güçlü bir büyüme için ilave çözümler gerekiyor. Enflasyondaki olumlu seyir ve maaşlardaki artışa rağmen, halkın reel gelirleri yavaş yükseliyor ve bu durum endişe verici" dedi.

26.08.2019 Cuma 15:32

Güncelleme : 27.08.2019 Cuma 15:39

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da Rusya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı  Anton Siluanov ve Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin ile ülke  ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi.

Rus ekonomisindeki büyümenin olumlu oranda ilerlediğini belirten Putin, “Ancak genel olarak baktığımızda ekonomideki büyümenin tatmin edici  seviyede olduğunu söyleyemeyiz.” dedi.

Ülke ekonomisine ilişkin yeni çözümlerin gerektiğine işaret eden  Putin, “Daha sürdürebilir ve güçlü bir büyüme için ilave çözümler gerekiyor.” diye konuştu.

Enflasyonun ise hedeflenen seviyeye yaklaştığını belirten Putin,  “Enflasyon şu anda yüzde 4,5 seviyesinde ve kademeli bir şekilde hedefe  yaklaşıyor. Ancak enflasyondaki olumlu seyir ve maaşlardaki artışa rağmen, halkın  reel gelirleri yavaş yükseliyor ve bu durum endişe verici.” şeklinde konuştu.

Rusya Federal İstatistik Kurumu (Rosstat) tarafından açıklanan  verilere göre, ülke ekonomisi yılın ilk yarısında yüzde 0,7 büyümüştü.
"
En Çok Okunan Haberler

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsa yeni güne rekorla başladı