Rapor yayımlandı! Fed`den kritik uyarı...

ABD Merkez Bankası (Fed), "Finansal İstikrar Raporu"nun Mayıs 2020 sayısında, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını ve ekonomiye yönelik görünümün belirsizliğine işaret ederek, "Finansal sektör kırılganlıkları kısa vadede büyük ihtimalle daha belirgin olacak" ifadesine yer verdi.

16.05.2020 Cuma 09:57

Güncelleme : 18.05.2020 Cuma 09:12

Fed, Amerikan finansal sistemindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Finansal İstikrar Raporu"nun Mayıs 2020 sayısını yayımladı.

Kovid-19 salgını ve buna karşı alınan önlemlerin mart ayının ortasından itibaren bazı ekonomik sektörleri durma noktasına getirdiğine vurgu  yapılan raporda, ABD'deki ekonomik faaliyetin benzeri görülmemiş bir hızda daraldığı ve işsizlik oranının nisanda yüzde 14,7'ye yükseldiği anımsatıldı.

Raporda, "Yurtiçi ve yurtdışında ekonomik faaliyetteki aksaklıklar, finansal koşulları önemli ölçüde etkiledi ve kredi akışını bozdu."  değerlendirmesinde bulunuldu.

"FİNANSAL KURULUŞLAR SIKINTI YAŞAYABİLİR"

Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı alınan önlemlerin  hatırlatıldığı raporda, 2008'den bu yana uygulanan finansal reformların sektörün  dayanıklılığını artırmasına rağmen finansal sistemin yine de şok yaşadığı  kaydedildi.

Raporda, "Finansal sektör kırılganlıkları kısa vadede büyük ihtimalle  daha belirgin olacak." ifadesi kullanıldı.

Fed'in raporunda, marttan bu yana yaşanan ekonomik ve finansal şoklardan kaynaklı hane halkı ile işletmelerin bilançolarındaki sıkıntıların bir  süre daha kırılganlıklara neden olacağı belirtildi.

Bankacılık sektörü de dahil olmak üzere finansal kuruluşların  sıkıntılar yaşayabileceği uyarısında bulunulan raporda, mevcut kırılganlıklara  işaret edilerek, varlık fiyatlarının birçok piyasada oynak bir seyir izlediği  aktarıldı.

Raporda, "Salgın ve ekonomik faaliyete yönelik görünüm belirsiz. Kısa vadede Kovid-19 salgınının seyri ve bunun ABD ile küresel ekonomiler üzerindeki  etkisiyle ilişkili riskler yüksek seyretmeye devam ediyor." değerlendirmesine yer  verildi.
"
En Çok Okunan Haberler

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?