`Reformların milli gelirin yüzde 1`i kadar etkisi olacak`

Borsa İstanbul Eski Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, "Reformların milli gelirin %1`i kadar etkisi olacağını, bu yükün bir sıkıntı doğurmayacağını belirtti.

12.12.2015 Cuma 12:35

Güncelleme : 12.12.2015 Cuma 12:35

Borsa İstanbul Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve AKP İzmir milletvekili İbrahim Turhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı reform paketinin maliyetinin milli gelirin %1'leri civarında kalacağını ve bu yükün bir sıkıntı doğurmayacağını belirtti.

Turhan yapısal reformların kısa dönemde harcama artırıcı etkisi olabileceğini ancak uzun vadede gelirleri artıran, giderleri azaltan etkisi olacağını kaydetti.

BU KADAR KÜÇÜK İLAVE YÜK BİR SIKINTI DOĞURMAZ

Turhan söz konusu reformların orta ve uzun dönemde kamu üzerinde yük getirici değil, tersine gelirleri artıran, giderleri artıran yönü olduğunu belirterek "Kısa dönemde maliyeti olacak kuşkusuz, milli gelirin %1'leri civarında kalacak bir etkiden bahsediyoruz. Bu yapıda bu kadar küçük ilave yük bir sıkıntı doğurmaz" dedi.

FED SANILDIĞI KADAR KATI YOL HARİTASI ÇİZMEYECEKTİR

Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemenin uzatılması kararının yatırımcıların beklentisini karşılamadığına yönelik bir algı oluştuğunu belirten Turhan, "Piyasalar merkez bankalarının likiditesine adeta bağımlılık oluşturdular. Toz duman sakinleştikten sonra ortada endişe duyulacak bir durum olmadığını görecekler. AMB kararı panik gerektirecek bir karar değil" dedi.

Turhan, "Gerek ABD Merkez Bankası, gerek Avrupa Merkez bankası özellikle küresel gelişmeleri dikkate alarak yatırımcıların endişe ettiği kadar katı bir yol haritası çizmeyecektir diye düşünüyorum" ifadesini kullandı. 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak