Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu, Muğla Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin tamamının, Limak Batı Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ ve lC İçtaş Mühendislik ve Yapı AŞ tarafından devralınması sonucunda ortak girişim kurulması işlemine izin verdi.

19.10.2015 Cuma 16:49

Güncelleme : 20.10.2015 Cuma 09:28

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Linkplus Bilgisayar Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin belli oranda hisselerinin Redington Gulf Fze tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Kurul, Muğla Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret hisselerinin tamamının, Limak Batı Çimento Sanayi ve Ticaret ve lC İçtaş Mühendislik ve Yapı tarafından devralınması sonucunda, "Muğla Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ" üzerinde ortak girişim kurulması işlemini onayladı.

Kurul'dan, tüketim malları için polimer bazlı (plastik) konteynırların aynı anda oluşturulup doldurularak, LiquiForm Teknolojisi adıyla yeni bir teknolojinin mülkiyeti ve ticarileştirilmesi amacıyla Amcor Group GmbH ve Sidel Participations SAS tarafından ortak kontrol edilecek LiquiForm/DISCMA üzerinde tam işlevsel bir ortak girişim kurulması işlemine izin çıktı.

Melrose PLC'ye ait Elster'ın Teaford GmbH'nin belli oranda hissesine tekabül eden hisselerinin Honeywell International Inc. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Apollo Capital Management LP iştiraklerince yönetilen yatırım fonları tarafından, Stemcor Holdings 2 Limited, Stemcor Limited ve Stemcor MEIP Limited'in tüm doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklıkları ile (Stemcor Trade Finance Limited ile onun bağlı ortaklıkları ve Stemcor Trade Development Limited hariç) devralınması işlemine izin için karar alındı.

Kurul, Bilgitaş Büro Makinaları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin belli orandaki hissesinin Kyocera Document Solutions Europe BV tarafından devralınması işlemi ve Parkoteks Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ'nin sermayesinin belli oranda kısmını temsil eden hisselerin Brenntag CEE GmbH tarafından devralınması işlemine izin verdi.

 

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?