Rekabet`ten Doğan Medya`nın devrine izin

Doğan Holding bünyesinde bulunan teşebbüslerin bir kısmının tam kontrolünün Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. üzerinden dolaylı ve nihai olarak Erdoğan Demirören tarafından devralınması işlemine izin verildi.

07.05.2018 Cuma 14:15

Güncelleme : 08.05.2018 Cuma 10:09

Rekabet Kurulunca, Doğan Holding bünyesinde bulunan  teşebbüslerin bir kısmının tam kontrolünün Demirören Medya Yatırımları Ticaret AŞ  üzerinden dolaylı ve nihai olarak Erdoğan Demirören tarafından devralınması  işlemine izin verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul,  Doğan Holding bünyesindeki Doğan TV Holding, Doğan Gazetecilik, Doğan Haber  Ajansı, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık, Doğan Dağıtım Satış Pazarlama  Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri, Doğan İnternet Yayıncılığı ve  Yatırım, Mozaik İletişim Hizmetleri anonim şirketleriyle Doğan Media  International GmbH'nin tam kontrolünün Demirören Medya Yatırımları Ticaret AŞ  üzerinden dolaylı ve nihai olarak Erdoğan Demirören tarafından devralınması  işlemine onay verdi.

BİRLEŞME VE DEVRALMALAR 

Öte yandan Kurul tarafından, Kuraray Co. Ltd, PTT Global Chemical  Public Company Ltd. ve Sumitomo Corporation arasında ortak girişim kurulması, ERG  Verbund Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin tüm hisselerinin Fadli Çelik, Hasan  Çelik, Memet Çelik, Bilal Çelik, Tahir Çelik tarafından, A. Schulman Inc.'in tek  kontrolünün LyondellBasell Industries N.V. tarafından, Noustique Perfumes  S.L.'nin ortak kontrolünün Puig International S.A. ve BSH Hausgerate GmbH  tarafından devralınması işlemlerine izin verildi.

Migros Ticaret AŞ ile Boyner Holding AŞ ve BNR Teknoloji AŞ arasında  akdedilen iş birliği sözleşmesine bireysel muafiyet tanınmasını onaylayan Kurul,  Riskli Sigortalılar Havuzu Çalışma Esasları ve Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu  Yönetim Kurulu tarafından belirlenen işleyiş kurallarına ise menfi tespit belgesi  verilmesini kararlaştırdı.

"
En Çok Okunan Haberler

JP Morgan gelir beklentisini yükseltti

`Bu yaz bir faiz indirimi mümkün`

Net UYP açığı belli oldu

Morgan Stanley, S&P 500 beklentisini değiştirdi

Çin bazı ABD`li firmaların faaliyetini yasakladı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi arttı

Rusya`dan 2 Alman bankasıyla ilgili karar

Çin faiz oranlarını değiştirmedi

Londra yabancı yatırım çekmede Avrupa`nın lideri

Japonya`da devlet tahvili getirisi yükseldi

Çin`in konut sektörü önlemi yeterli bulunmadı

Japonya`da market satışları 5 aydır artıyor

İngiltere`de konut fiyatları rekor seviyede

Borsada yatırımcı sayısında artış devam etti

Ons altında yeni rekor

Dolar ve euroda son durum ne?

Borsa İstanbul`dan yeni rekor