Rekor yükseliş sonrası altın fiyatlarında son durum ne?

Gram altın geçen hafta 388 liraya çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Rekor yükselişten sonra cuma gününü 378 lira seviyelerinde tamamlayan gram altın bugün ise 377 liradan alıcı buluyor. Çeyrek altın 618 liradan, Tam altın da 2.468 liradan satılıyor.

20.04.2020 Cuma 09:13

Güncelleme : 20.04.2020 Cuma 16:27

Altının gram fiyatı cuma gününü 378,5 lira seviyelerinde tamamlamıştı. Çeyrek altın 623 liradan, Tam altın da 2.488 liradan satılıyordu. Altının ons fiyatı 1.699 dolarda dengelenmişti.

GRAM ALTINDA TÜM ZAMANLARIN REKORU

Gram altın geçen haftaya yükselişle başlamasının ardından 388 liraya çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Rekor yükselişten sonra 378 lira seviyelerinde seyreden gram altın bugün ise 377 liradan alıcı buluyor. Çeyrek altın 618 liradan, Tam altın da 2.468 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise 1.686 dolarda dengelendi.

Analistler, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber  akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Öte yandan Analistler, TCMB'nin swap anlaşması yapması durumunda döviz  likiditesinin artacağını ve kurlar üzerindeki baskının hafifleyebileceğini, BDDK'nın hamlelerinin ise finansmana erişim açısından güven verdiğini belirterek, tüm bunların piyasaları destekleyici etki yapabileceğini söyledi.

Yurt içinde çarşamba günkü TCMB Para Politikası Kurulu  toplantısının, yurt dışında ise dünya genelinde perşembe günü açıklanacak PMI  verileri başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma