Renault bin kişiyi işe alacak

Renault, 2015 yılında, Fransa`da belirli süreli sözleşmelerle 1.000 kişiyi işe alacak.

14.02.2015 Cuma 10:34

Güncelleme : 14.02.2015 Cuma 16:00

Renault Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa'da 1.000 kişilik yeni istihdam duyurusuyla marka, 13 Mart 2013'te imzalanan "Renault İçin Fransa'da Yeni Bir Büyüme ve Sosyal Kalkınma Dinamiği için Sözleşme" belgesinde yeni işe alımlarla ilgili verdiği taahhüdü yerine getiriyor.

Renault Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üstyöneticisi (CEO) Carlos Ghosn, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Yeni işe aldığımız kişiler, özellikle teknolojik yenilik alanında geleceğin zorluklarını karşılamamız için gerekli tüm özel yetkinliklerden yararlanmamızı sağlayacak. Bu istihdamlar Fransa'da Renault için iyi haber. Rekabetçiliğimizi artırmak için gösterdiğimiz çabaların meyvelerini verdiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.


Verilen bilgilere göre, istihdam kampanyası, Fransa'da, gelecek birkaç yıl içinde otonom ve internet bağlantılı araçlar, alternatif enerjiler gibi sanayi projeleri ve teknolojik sorunlara ilişkin hedeflenen faaliyetler üzerine odaklanacak. 2015 yılında işe alınanların yarısı Renault fabrikalarında istihdam edilecek, diğer yarısı ise mühendislik başta olmak üzere diğer pozisyonlarda çalışacak. İstihdam olanakları işçiler, teknisyenler, mühendisler ve yöneticiler olmak üzere tüm meslek kategorilerini kapsayacak ve hem genç mezunlara hem de deneyimli adaylara yönelik olacak. Renault Grubu, cinsiyet çeşitliliği konusundaki kararlılığını pekiştirerek, daha çok sayıda kadın çalışan istihdam edecek.


Şirket, ayrıca, Aralık 2013'te "Gençlerin ve Yaşlıların İstihdamı ve Kuşaklar Arası Dayanışmanın Teşviki" ile ilgili olarak imzalanan anlaşma uyarınca, yaşlıların istihdamı konusunda da çabalarını sürdürecek. Buna ilaveten Grup, 2015 yılında 1.000 yeni çıraklık sözleşmesiyle gençlerin mesleki becerilerini geliştirmeye dönük proaktif politikasını sürdürecek.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak