RES ihalelerinde üçüncü gün

Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinin üçüncü gününde 250 megavatlık Karaman-Mersin bölgesindeki en büyük kapasite 4 yatırımcı arasında paylaşıldı.

27.12.2017 Cuma 13:18

Güncelleme : 27.12.2017 Cuma 16:31

Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali  kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin üçüncü gününde, 250 megavatlık  Karaman-Mersin bölgesindeki en büyük kapasite 4 yatırımcı arasında paylaşıldı. 
 
Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Muhammed  Mustafa İzgeç'in komisyon başkanlığını yaptığı ihalede, Karaman - Mersin  Bölgeleri için teklif dosyaları açıldı. Söz konusu bölge için verilecek 250  megavatlık ön lisans için 70 firmanın teklif dosyaları incelendi, 38 firmanın  başvurusu alındı.
 
Karaman - Mersin bölgesinde iki farklı proje için kilovatsaat başına  -2,13 dolar/cent ve -1,52 dolar/cent teklif veren Polat Enerji Sanayi ve Ticaret  Anonim AŞ 124,20 megavat  ve 14,8 megavat  olmak üzere toplamda 139 megavatlık  kapasitenin sahibi oldu. Şirketin kuracağı santrallerin adı Karaman RES ve Mersin  RES olacak.
 
Aynı bölge için, kilovatsaat başına -1,59 dolar/cent teklif veren  Makif Rüzgar Güneş Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne 49,5  megavat tahsis edildi. Kurulacak santralin adı Makif RES olacak.
 
Sarmaşık Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ de verdiği  kilovatsaat başına -1,53 dolar/cent teklifle toplamda 49,5 megavat kapasitenin  sahibi oldu.
 
Kalan 12 megavatlık kapasitenin sahibi kilovatsaat başına -1,69  dolar/cent teklif veren  Cerenges Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin oldu. Şirket  Cerenges RES santralini kuracak.
 
Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinde bugün toplamda 590 megavatlık  ön lisans verildi.
 
Rüzgarda 21-23 Haziran'da tamamlanan ön lisans ihaleleriyle toplamda  11 bölge için 710 megavatlık ön lisans verilmişti. 29 Aralık'a kadar devam  edilecek rüzgar ön lisans ihalelerinde şirketlere 740 megavat kapasite daha  tahsis edilecek.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak