`Riskler artıyor, global işbirliği artırılmalı`

IMF Başkanı Lagarde "Global ekonomide toparlanma çok yavaş ve çok kırılgan, işbirliği artırılmalı" dedi.

05.04.2016 Cuma 10:36

Güncelleme : 06.04.2016 Cuma 08:52

IMF Başkanı Cristine Lagarde, global ekonomide toparlanmanı çok yavaş, çok kırılgan olduğunu ve risklerin artmakta olduğunu belirterek buna verilecek yanıtın global işbirliğini artırmak olması gerektiğini söyledi.

Frankfurt'ta Gothe Üniversitesi'nde konuşan Lagarde, bugün global ekonominin önündeki ana zorluğunu belirsizlik olduğuna işaret etti. Global ekonomide büyümenin geişmekte olan piyasalardan gelişmiş ekonomilere kayacağı beklentisinin gerçekleşmediğini ve global ekonominin daha da zayıfladığını belirten Lagarde, "İyi haber şu ki toparlanma devam ediyor. Büyümemiz var ve krizde değiliz. Kötü haber ise  koparlanma çok yavaş, çok kırılgan ve istikrara yönelik riskler artıyor" diye konuştu.

Ekonomik risklerin sosyal/siyasi riskler nedeniyle arttığıortamda ülkelerin söz verdikleri yapısal reformları uygulamaya geçirmeleri ve hızlandırmaları gerektiğini belirten Lagarde, herkesin büyüme dostu mali politikalar izlemesi, mali alanı olan ülkelerin bunu büyümeyi desteklemek için kullanması gerektiğini savundu.

Lagarde ayrıca, parasal gevşeme politikalarının yapısal ve mali politikalar ile daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Alarm durumunda olmadıklarını ancak uyanık olduklarını belirten Lagarde, büyümede bir ivme kaybı olduğunu ve bununla başa çıkmak için birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Lagarde, "Bazılarısınırların kapatılması ve korumacılığa dönülmesini isteyebilir. Tarih bize bunun trajik bir rota olacağını söylüyor. Bir biri ile iç içe geçmiş dünyamızda yanıt ayrışma değil, işbirliğini artırmaolmalı. Flobal ekonominin artırn risk ve belirsizlikle karşı karşıya olduğu ortamda liderlik gösterme zamanı" diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı