`Riskler gelişen piyasalara kayıyor`

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, piyasalarda risklerin gelişen piyasalardan gelişmekte olan piyasalara kaydığını söyledi.

26.01.2016 Cuma 17:33

Güncelleme : 26.01.2016 Cuma 17:47

İngiliz Parlamentosu Hazine Komitesi’nin ekonomik görümüme ilişkin sorularını yanıtlayan Carney, Fed’in faiz artırım kararının küresel mali koşulların sıkılaştığı bir ortamda geldiğini belirterek, “Riskler gelişmiş ekonomilerden gelişmekte olan ekonomilere doğru kayıyor” şeklinde konuştu.

Carney ayrıca Çin ve diğer gelişmekte olan ekonomilerdeki bireysel borçlanmanın hızla artmasına ve Çin'de devam eden sermaye çıkışına dikkati çekerek risklerde kristalleşmenin görüldüğünü vurguladı.

Fed’in faiz artışı kararını doğru bulduğunu söyleyen Carney, kararın yerel enflasyonist baskılarla desteklendiğini kaydetti.

Öte yandan Carney, Fed’in geçen ayki faiz artırımının piyasalardaki karışıklığa ise olumsuz yönde katkıda bulunduğunu ekledi.

Carney küresel ekonomik ortamın halihazırda son derece oynak olduğunun altını çizerek, “Başkalarının nezaketine güvenmek böyle durumlarda seçenek değil. Özellikle de yüzde 4,00-4,50 seviyesinde cari açığınız varsa” dedi.

İngiliz varlıklarına belli bazı risk primlerinin eklendiğine dikkati çeken Carney, İngiltere Merkez Bankası’ndaki beş yıllık görev süresinin 2018 yılının temmuz ayında tamamlanmasının ardından bir dönem daha göreve devam edip etmemeyi ise bu yıl içerisinde değerlendireceğini söyledi.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü