Riva Galatasaray`ın kasasını dolduracak!

Galatasaray`ın Riva arsası ihalesini Fema İnşaat ve KLV İnşaat iş ortaklığı kazandı.

15.06.2017 Cuma 15:27

Güncelleme : 16.06.2017 Cuma 09:39

Galatasaray'ın sahibi olduğu Riva arazisi için yapılan ihalede milyarlar havada uçuştu. Kıran kırana bir pazarlık yaşanırken en yüksek teklifi 3.1 milyar TL toplam satış geliri ile Fema İnşaat ve KLV İnşaat İş Ortaklığı verdi.


Şirket payı olarak 1 milyar 178 milyon önerildi. Şirket payının yüzde 20'si emlak konut'un, yüzde 80'i ise Galatasaray'ın olacak. Sarı-Kırmızılı kulübün payına 942.4 Milyon TL düşecek.


İhalenin ardından Galatasaray hisselerinde yüzde 10'luk bir artış yaşandı.


Emlak Konut mülkiyeti Galatasaray'a ait olan Riva arazisi için ilk oturumu geçtiğimiz hafta yapmış ve halede en yüksek teklifi 1 milyar TL ile DAP Yapı'nın sahibi olduğu Eltes İnşaat vermişti.


Galatasaray Spor Kulübünün İstanbul Riva'daki arsası için gerçekleştirilen ihalenin sonuçlanmasının ardından Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Özbek, Galatasaray'ın marka değeri ile Emlak Konut'un marka değerinin birleşmesi ile ihalede yüksek rakamlar çıktığını belirterek, projeleri hayata geçirme sebeplerini "Galatasaray'ın mali bağımsızlığını yakalaması" olarak açıkladı.


Şu an Galatasaray'ın finansman kurumlarına olan borcunun yaklaşık 175 milyon dolar civarında olduğunu hatırlatan Özbek, şunları kaydetti:


"Riva Projesi'nde nihai rakam bu işlerin yapılıp bitmesi ile ortaya çıkacak, elde edilecek rakam bugünkü rakamın çok üstüne çıkacak. Buradan gelecek hasılatı dikkate aldığınız zaman, Galatasaray mevcut finansmanı, banka borçları itibariyle önümüzdeki günlerde çok rahat bir yapıya kavuşacak, hedefim de buydu. O yüzden Galatasaray adına çok sevinçliyim, çok başarılı bir iş yaptığımızı düşünüyorum.


İyi bir ortakla bu işe girmek çok önemliydi. Bu projenin oluşmasında Sayın Cumhrubaşkanımızın çok büyük katkısı vardı. Galatasaray ile görüşmemde kendisinden bu konuda destek istedim, tekrar bu desteği verdiği için teşekkür ediyorum. Galatasaray'ın bundan sonraki yapısında, bu finansman yükünün azalması sportif başarıya da önemli ölçüde etki edecek."


Florya'nın da en kısa sürede değerlendirileceğini belirten Özbek, orada da çalışmaların yapılacağını söyledi.

"
En Çok Okunan Haberler

Borsada yatırımcı sayısında artış devam etti

`Hedefimize ulaşmakta kararlıyız`

1. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı

Piyasa katılımcıları anketi yayımlandı

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete`de

Konut satışları azaldı

Tesla, Berlin`deki fabrikasını genişletiyor

`Enflasyon yüzde 2 hedefine doğru ilerleyecek`

Altın, gümüş ve platinde yükseliş bekleniyor

BYD Electronic, Hang Seng Endeksi`ne eklenecek

`Haziranda faiz indirimi uygun olabilir`

ABD enerji üretim kapasitesini yüzde 80 artıracak

`Faiz indirmeden önce birkaç veriye ihtiyaç var`

Çin`in tüketim ve yatırımları yavaşladı

`Piyasa yumuşak iniş konusunda fazla iyimser`

Ping An, HSBC`deki payını azaltacak

Merkez Bankası`nın rezervleri yükseldi