`Ruhani`nin petrol tehdidi bölge ülkelerine yönelik`

İran Azad Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mehdi Mutahharniya, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani`nin "ABD`nin ülkesinin petrol ihracatını engellemesi halinde bölge ülkelerinin de petrol ihraç etmesinin mümkün olmayacağı" yönündeki açıklamalarının İran`ın bölge ülkeleri petrollerinin Hürmüz Boğazı`ndan geçmesini engelleyeceğine dair bir tehdit olduğunu söyledi.

04.07.2018 Cuma 17:42

Güncelleme : 05.07.2018 Cuma 11:56

İranlı Siyaset Uzmanı Hüseyin Dehbaşi, "Ruhani, uluslararası taşımacılık yapan ticari gemileri ve su yollarını tehdit edecek her türlü girişimin, Birleşmiş Milletler  sözleşmesi 7'nci maddesine aykırı olduğunu ve uluslararası yaptırımı olacağını bilmiyor mu?" dedi.
 
İran Azad Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mehdi Mutahharniya, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin "ABD'nin ülkesinin petrol ihracatını engellemesi halinde bölge ülkelerinin de petrol ihraç etmesinin mümkün olmayacağı" yönündeki açıklamalarının bölgede petrol ihraç eden ülkelere "İran'ın Hürmüz Boğazı'ından petrol geçişlerini engelleyeceği tehdidi" olduğunu söyledi.
 
İranlı İşçiler Haber Ajansı ILNA'ya konuşan İranlı siyaset bilimci Mutahharniya, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin İsviçre ziyareti ve bu ülkede yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
 
Mutahharniya, Ruhani'nin İsviçre ziyareti sırasında yaptığı ve "petrol tehdidi" şeklinde yorumlanan açıklamasının ABD'den çok bölge ülkelerine yönelik olduğunu belirtti. 
 

"
En Çok Okunan Haberler

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsada yeni rekor