Rupi gelişen piyasalarda en iyi getiriyi sağlayabilir

Hindistan para birimi rupi, ülke büyümesinin Çin’i geride bırakması ile gelişen piyasalarda en iyi getiriyi sağlayan para birimi olarak görülüyor.

27.05.2015 Cuma 09:10

Güncelleme : 27.05.2015 Cuma 09:23

Rupinin bu çeyrek dönemde kaydettiği değer kaybı, Hindistan’ın Çin’i dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olarak geride bırakması ile birlikte yüksek faizli para biriminde getiriler ile ilgili beklentileri bozmadı.

Bloomberg anketine katılan 32 stratejistin tahminlerine göre dolar satarak rupiye yatırım yapmak, faiz dahil olmak üzere, bu yıl yüzde 5.2 getiri sağlayacak. Söz konusu seviye, 23 gelişen piyasa arasında en yüksek total getiri olarak görülüyor. Meksiko pesosunun yüzde 3.1 ve Çin yuanının yüzde 2 getiri sağlaması bekleniyor. Rupi, 31 Mart'tan bu yana yüzde 2.3 değer kaybetti ve ilk çeyrek dönemde kaydettiği yüzde 0.9’luk yükselişi silmiş oldu.

Büyüme, Başbakan Narendra Modi’nin yabancı yatırımlara daha fazla sektör açması ve merkez bankası Guvernör Raghuram Rajan’ın borçlanma maliyetlerini düşürmesi ile birlikte ivmelenmeye hazırlanıyor. Hindistan tahvilleri Asya’da en yüksek ikinci getiriyi sunuyor. Rupideki dalgalanmalar, döviz rezervlerindeki yükselişlerin ülkeyi sermaye çıkışları riskinden koruması ile  yılın en yüksek seviyesinden geriledi.

Singapur’daki Barclays Plc Asya Pasifik döviz stratejisti Mitul Kotecha, “Gelişen piyasa para birimleri arasında Hindistan görece çekici görünüyor. Rupinin yüksek getirisi, Hindistan’ın gelişen ekonomisi ve politika temelleri uzun vadede yatırımcıları çekecektir” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

SPK`dan halka arz düzenlemesi

`Finans piyasalarını yakından takip edeceğiz`

İngiltere`nin kamu borcu artış gösterdi

GM, 449 binden fazla aracı geri çağıracak

Tüketici güven endeksi açıklandı

Çin`in bütçe gelirleri azaldı

Ülke gruplarına göre ihracat analizi yapıldı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yükseldi

Çin faizi sabit tuttu

ABD`de büyük bankalar Fed konusunda bölündü

Japonya Merkez Bankası faizi sabit tuttu

SPK`dan 3 şirketin sermaye artırımına onay

Almanya`da konut fiyatları arttı

Japonya`da enflasyon hızlandı

Bankacılık sektörünün mevduatı yükseldi

İngiltere faizi sabit tuttu

Kartlı ödeme tutarı arttı