`Rus halkının enflasyon beklentileri düşüyor`

Rusya Merkez Bankası, Rus halkının enflasyon beklentilerinin düşmeye devam ettiğini, enflasyondaki değişimlere ilişkin düşüncelerin düzeldiğini bildirdi.

30.09.2016 Cuma 11:03

Güncelleme : 30.09.2016 Cuma 12:33

Rusya Merkez Bankası, Rus halkının enflasyon beklentilerinin düşmeye devam ettiğini, enflasyondaki değişimlere ilişkin düşüncelerin düzeldiğini bildirdi.
 
Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, 'Rusya Merkez Bankası'nın değerlendirmelerine göre, halkın enflasyon beklentileri düşmeye devam ediyor. Halkın enflasyondaki değişikliklere ilişkin düşünceleri genel olarak olumlu yönde değişti” denildi.

Enflasyonun düştüğünü düşünen Rus vatandaşlarının sayısı azalırken, enflasyonun değişmeyeceğini düşünenlerin sayısının arttığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“ Aynı zamanda ankete katılanların çoğu enflasyonun mevcut düzeyde kalmasını bekliyor. Eylül ayında tüketiciler ülkenin geleceği ve kendi maddi durumları hakkında daha iyimser oldular.

Buna rağmen, reel alım gücünün düştüğü bu koşullarda insanlar tasarruf stratejisini uygulamaya devam ediyorlar. Eylül ayında bir önceki ayda olduğu gibi vatandaşlar maliyetlerini kısıtlamak zorunda kaldıklarını belirttiler.

Daha önce planlandıkları büyük alışverişlerinden vazgeçen vatandaşların oranı %54'e yükseldi. Aynı zamanda bugünün birikim yapmak için tam zamanı olduğunu düşünenlerin sayısı da arttı. Ankete katılanlara yöneltilen birikim metodlarından en popüler bankalar oldu.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak